«Регіонал» отримає 30 мільйонів на завершення кримінального довгобуду
06.12.2013   //  

Департамент капітального будівництва Одеської облдержадміністрації 26 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» на будівництво 10-поверхового двосекційного житлового будинку. Вартість угоди складає 29,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво мають завершити до кінця 2015 року.

Йдеться про добудову будинку за адресою вул. Генерала Бочарова, 45.

Планується кладка стін, посилення стін 1-4 поверхів і підвалу, установка ліфтових шахт, дверей, вікон, проведення побутових мереж, внутрішнє опорядження, облаштування балконів і лоджій, установка бордюрів, дорожніх знаків і проведення розмітки біля будинку.

Фірма «Березівкаагрошляхбуд» належить Князю і Роберту Хачатрянам. Князь Хачатрян є депутатом Березівської райради від Партії регіонів.

Єдиним конкурентом було ПП «Вектор» Генріха Шталя з різницею пропозицій 0,3%.

За даними місцевих ЗМІ, будівництво на Генерала Бочарова, 45 бере початок у 2004 році, коли 33 одеські сім’ї в рамках державної програми забезпечення житлом молоді отримали пільгові кредити і уклали угоди з одеським «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву»

Вибір підрядника затягнувся і тільки у 2006 році, за порадою директора одеський «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» уклав угоду з ПП «Молодіжне житлове будівництво «Аркада» для зведення будинку по вул. Генерала Бочарова, 45. Підрядник пообіцяв здати будинок у першому кварталі 2009 року.

Згодом зведення будинку зупинилося, а на рахунки фірми-підрядника вже було перераховано близько 10 млн грн.

16 листопада 2009 року прокуратурою Приморського району Одеси порушено кримінальну справу щодо керівника Одеського «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Також були порушені кримінальні справи проти керівників ПП «МЖБ «Аркада». За версією прокуратури, посадові особи ПП «МЖБ «Аркада», зловживаючи своїм службовим становищем, внесли до актів виконаних робіт неправдиві відомості, зависивши їх обсяги на вказану суму, отримані кошти присвоїли. Сьогодні ця фірма перебуває у стані припинення.

Пізніше з’ясувалося, що засновником фірм «МЖБ «Аркада» і «Укрмолодьжитло» був Костянтин Левицький, прийомний син Миколи Бурцева, тодішнього директора Одеського «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву».

Сьогодні у кримінальній справі проти керівника «МЖБ «Аркада» і «Укрмолодьжитло» проводиться додаткове розслідування, підозрюваний перебуває на підписці про невиїзд. У справі проти директора Одеського «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» призначено судово-економічну експертизу.