Саворовські розіграли зі своєю бухгалтеркою 7 мільйонів за швидкі
29.11.2013   //  

КЛПУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» м.Донецька 22 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Автоспецпром» на придбання автомобілів швидкої допомоги загальною вартістю 6,75 млн грн.  Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року центр повинен отримати десять швидких типу В. Кожен автомобіль повинен мати устаткування для іммобілізації та перенесення пацієнта, обладнання діагностичне, вентиляційне/респіраційне, дефібрилятор, інфузійні матеріали та устаткування, перев’язувальні матеріали тощо. Кожна така швидка обійдеться по 675 тис грн. Закупівлю фінансують з місцевого бюджету.

Фірму «Автоспецпром» зареєстрували у травні минулого року. Власниками стали Тігран Дзігуа (16,5%), його син Віталій Саворовський (16,5%), Федір Саворовський (17%), а також Володимир Фісталь (50%). Останній є сином відомого лікаря Еміля Фісталя, керівника Донецького опікового центру, якого пов’язують дружні стосунки з головою комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (Партія регіонів).

Фірма «Автоспецпром» почала вигравати тендери в серпні цього року, за три місяці отримавши замовлень на 49,91 млн грн. у Київській, Івано-Франківській, Житомирській, Полтавській, Луганській, а тепер і в Донецькій областях.

На цьому тендері у фірми було два конкуренти.

Перший – ТОВ «Ілатанмед», зареєстроване на Ольгу Писану, бухгалтера ДП «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро з дослідним виробництвом» Інституту фізики напівпровідників та ТОВ «Фірма Крас». Держструктуру очолює вищезгаданий Федір Саворовський, який також заснував і фірму «Крас». Фірма «Ілатанмед» почала вигравати тендери у липні минулого року і за цей час отримав держзамовлень на 324,42 млн грн.

Другим конкурентом було ТОВ «МК Ксенко», чиїми власниками є мешканець Макіївки Валерій Відасов та донеччанка Тамара Прокопчук, котра очолює обласну базу спеціального медичного постачання Донецької облради. За даними «НГ», фірма «Ксенко» є близькою до екс-міністра охорони здоров’я Олександра Аніщенка, який нині очолює Донецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Нещодавно Донецький облаздрав обрав «Ксенко» ключовим партнером по переоснащенню установ швидкої допомоги. Тиждень тому фірма виграла тендери від Департаменту ЖКГ та будівництва Волинської облдержадміністрації на постачання обладнання для Волинської дитячої обласної клініки на загальну суму 22,55 млн грн.