Екс-радник Близнюка отримав 18 мільйонів на котельні
15.11.2013   //  

Головне управління капітального будівництва при Раді міністрів АР Крим 30-31 жовтня уклало угоди з ТОВ «Техекс-Газ» на установку блочно-модульних котелень у Гаспрі і Кореїзі загальною вартістю 17,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 11,84 млн грн піде на установку блочно-модульної котельні у смт. Гаспра. Роботи фінансуються з держбюджету і розраховані на 2013-2017 роки.

Техзавданням передбачно демонтаж старої будівлі, влаштування фундаменту під котельну і димову трубу, мережі електро- і водоопостачання, каналізації, зовнішнього газопроводу. Також у договір включено ремонт покриття проїздів і тротуарів, придбання і пусконалагоджувальні роботи.

Ще 6,15 млн грн. заплатять за установку блочно-модульної котельні у смт. Кореїз. Роботи фінансуються з держбюджету і розраховані на 2013-2016 роки.

Тут знесуть старі будівлі, зроблять фундаменти під котельну і димову трубу, облаштують мережі електро- і водоопостачання, каналізації, зовнішній газопровід, огородження. Також у договір включено монтаж обладнання для котельні і пусконалагоджувальні роботи.

«Техекс-Газ» заснував Юзеф Броневський і ТОВ «Техекс». За останні два роки фірма отримала підрядів на 64,25 млн грн.

Юзеф Броневський згадувався у ЗМІ як радник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Анатолія Близнюка.

Фірму «Техекс» заснували Владислава Гусліста і Ольга Бойко. Владислава Гусліста з Оленою Продан заснували фірми «Хімекотрейдінг» і «Укртехноінвест», які отримали на тендерах від «Укргазвидобування» 40,01 млн грн. і 30,42 млн грн.

Єдиним конкурентом на торгах було сімферопольське підприємство «Геніон» з різницею цін 2%. Також критерієм оцінки пропозицій був строк виконання робіт.

За інформацією місцевих ЗМІ, спершу котельні у Гаспрі і Сімеїзі планували побудувати до початку опалювального сезону. Згодом в мерії визнали, що обсяг роботи не дозволить зробити це за короткі терміни. Стара котельня, що обслуговувала Гаспру і Сімеїз, попала під зсув і була опломбована. На початку жовтня будинки у Гаспрі і Сімеїзі залишилися без опалення. За повідомленням Ялтинської мерії, «Кримтеплокомунерго» уклало договір з приватною фірмою «Кримгіінтіз» на обстеження і отримання рекомендацій по укріпленню старої котельні, щоб забезпечити жителів теплом.