Новий власник «Арсеналу» заробить купу грошей на газі для Ахметова і Міттала
20.06.2013   //  

Нафтогазовидобувне ТОВ «ГК Газовий альянс», що належить регіоналу Олександру Онищенко, виграло тендери на постачання газу групі «Метінвест» і меткомбінату «ArcelorMittal Кривий Ріг». Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на повідомлення представника «Газового альянсу» в ході засідання НКРЕ.

Згідно з повідомленням, «Газовий альянс» щомісяця буде поставляти 150 млн куб. м газу «Метінвесту» і 30 млн куб. м газу «ArcelorMittal Кривий Ріг».

НКРЕ за заявкою компанії скоригувала річний обсяг постачання газу «Газовим альянсом» з 60 млн куб. м до 700 млн куб. м газу.

«ГК Газовий альянс» закуповує паливо у приватних видобувачів – «Карпатигаз», «Природних ресурсів», «Східного геологічного союзу», «Техпроект» і «Надра Геоцентр».

Від «Наших Грошей»

Директором фірми «Карпатигаз» є Борис Синюк, колишній перший заступник ДК «Укргазвидобування». Власником фірми є шведська компанія «Місен Ентерпрайзес Аб”.

«Надра Геоцентр» належить народному депутату від Партії регіонів Олександру Оніщенку, відомому як новий власник футбольного клубу «Арсенал».

ТОВ «ГК Газовий альянс» зареєстровано на Дмитра Адаменка, однак фірма прописана під Києвом в селі Миронівна за тією ж адресою, що і інші компанії Оніщенка – «Пласт» та «Надра Геоцентр».