Чергова сільрада «заникала» документи на багатомільйонний тендер
27.03.2013   //  

Глеюватська сільрада Криворізького району Дніпропетровської області 15 березня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Теплогазстрой» на будівництво мереж побутової каналізації та каналізаційних насосних станцій у селі Глеюватка. Вартість угоди склала 8,46 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про першу чергу робіт, яка  передбачає будівництво дільниць безнапірних та напірних систем каналізації, трьох каналізаційних насосних станцій, влаштування систем енергозбереження та дорожнього покриття.

Роботи фінансують з місцевого бюджету, завершити їх повинні упродовж року.

Усупереч вимогам закону про держзакупівлі на сайті «ВДЗ» на цей тендер не опубліковано жодного документу. Відтак невідомі ні технічні деталі будівельних робіт, ні хто і з якими пропозиціями приймав участь у конкурсі окрім ТОВ «Теплогазстрой».

До вересня 2012 р. власником ТОВ «Теплогазстрой» був Сергій Ларіоненко. Він також є співзасновником ТОВ «Концерн «Ліфт» разом із замкерівника Комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю в Дніпропетровській області ВГО «СГОУ «Народна рада» Олександром Юровських та Дмитром Шапраном, сином голови правління ЗАТ «Царичанський завод мінеральних вод» Сергія Шапрана – екс-депутата Дніпропетровської облради від блоку Лазаренко.

Пізніше «Теплогазстрой» переоформили на Юрія Луньова. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на 42,08 млн грн., усі в Дніпропетровській області.

Минулого року фірма виграла три тендери і єдиним її конкурентом в усіх трьох випадках було ПП «Універсалгазбуд», яке у 2006 р. також заснував вищезгаданий Сергій Ларіоненко. У червні 2011 р. фірму перереєстрували на Миколу Ярощука, а вже через кілька місяців, в жовтні 2011 р., – на британську  компанію «Вестхолм К/С». Увесь цей час статутний капітал фірми складав 500 грн.

Упродовж останніх двох років на закупівлі, які вигравав «Універсалгазбуд», також регулярно не публікувалися документи. Документація відсутня на низку тендерів загальною вартістю 23 млн грн. Загалом же за останні п’ять років фірма отримала підрядів на 193,09 млн грн.