«Межигірці» продали залізниці ще одну машину Близнюка за 82 мільйони
14.01.2013   //  

ДП «Придніпровська залізниця» 28 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Прем’єр Лізинг» на придбання в лізинг щебенеочисної машини. Вартість угоди склала 82,08 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Лізингові послуги розраховані на сім років. В Україні такі машини випускає «Старокраматорський машинобудівельний завод» (Донецька обл.). Основними акціонерами заводу є офшор «Ганадо трейд, iнк» (острови Сент Кiтс i Невiс) і син міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Сергій Близнюк, які станом на початок 2012 року володіли частками по 25%.

Директором «Премєр лізингу» є Андрій Черніков, відомий як директор компанії «Укррослізинг» в 2009 році, коли фірма виграла тендер Київського метрополітену на постачання сотні вагонів вартістю 1,39 млрд грн. Однак угода не була виконана через претензії ревізорів. Тоді ГоловКРУ з’ясувало, що ціни вагонів завищено і втрати бюджету складуть 55% від ціни закупівлі. «Загальна розрахункова сума втрат КП «Київський метрополітен» коштів становитиме 770,8 млн грн, у тому числі винагорода ТОВ «Укррослізинг» – 590,8 млн гривень, що забезпечує «космічну» рентабельність», – повідомило ГоловКРУ.

В 2012 році «Прем’єр Лізинг» та «Укррослізинг» розіграли між собою тендери «Укрзалізниці» на постачання піввагонів на 5,08 млрд грн. За даними «Наших Грошей», ці контракти ще в середині грудня 2012 року не були виконані, проплати по ним не здійснювались.

Черніков також відомий як директор ТОВ «Фортуна-лізинг», яке рік тому отримало підряд Сімферопольського аеропорту на лізингові послуги вартістю 297,54 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері «Придніпровської залізниці» було ТОВ «Альянс лізинг». Нині засновником фірми є Сергій Білоткач, але першим засновником було ТОВ «Юридична компанія «Стайлинг». За даними «Української правди», юридична фірма займається реєстрацією та супроводом діяльності різних фірм, в тому числі і «Премєр-лізингу». А засновник «Стайлингу» Богдан Данкевич відомий як засновник ПАТ «Домінанта», основним акціонером якого є ТОВ «Танталіт» – номінальний власний резиденції «Межигір’я» Віктора Януковича.