Інститут Коломійченка встановить МРТ, томограф та прискорювач за 124 мільйони
19.10.2012   //  

ДУ «Інститут отоларингології ім.проф.О.С. Коломійченка НАМН України» 16 жовтня за результатами тендерів уклав низку угод на придбання радіологічного устаткування та ремонтні роботи на суму 124,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За 24,99 млн грн. придбано магнітно-резонансний томограф з напруженістю магнітного поля 1.5 тесла. Постачальником обрано ТОВ «Євромедпроект» Олександра Бобрикова.

ТОВ «К.С.Р.» отримає 75,60 млн грн. за високоенергетичний лінійний прискорювач для радіотерапії та радіохірургії, а також багатозрізовий спіральний комп’ютерний томограф з великою апертурою гентрі для онкології.

Окрім цього Інститут 17 жовтня уклав угоду з ТОВ «Укрбудконтракт» на реконструкцію рентген-радіологічного відділення, розташованого в чотирьохповерховому корпусі. Вартість робіт становить 19,82 млн грн.

Обладнання має бути поставлене до кінця року, в цей же час потрібно реконструювати радіологічний корпус для встановлення обладнання. Закупівля фінансується коштом державного бюджету.

Засновниками ТОВ «Укрбудконтракт» є Анатолій Цьомик, Олександр та Олексій Луганови. В 2004 році фірма звела адмінбудинок для очолюваного Миколою Азаровим Міністерства фінансів на вул. Межигірська, 11. В 2010 році прем’єр-міністр Микола Азаров призначив Олексія Луганова керівником Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд».

З початку 2010 року Інститут отоларингології ім.проф.О.С. Коломійченка провів тендери на придбання медичного устаткування та препаратів на 357,54 млн грн. В 2009 році інститут провів тендери всього на 8,73 млн грн.