«Енергоатом» замовив розміщення телевізійної «джинси» на топ-каналах на 5,5 мільйона
01.08.2012   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 23 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Тамонтен» на виготовлення та розміщення сюжетів в ефірі національних телеканалів до кінця року вартістю 5,48 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено розміщення 28 щотижневих телепередач до 20 хвилин кожна з повтором і не менш ніж трьома анонсами на тиждень, а також тематичних рубрик хронометражем 2-3 хвилини та їх розміщення в  ефірі телеканалів Інтер, УТ-1 і ICTV. Ці рубрики мають виходити раз місяць. В технічному завданні немає жодних вимог щодо їх розміщення на правах реклами.

Ці програми мають на меті створення позитивного іміджу «Енергоатому» та суспільної думки про важливість «мирного  атому» для України. «Енергоатом» має позиціонуватись як технологічно прогресивна структура, що дбає про екологію України. Телепередачі та тематичні рубрики мають  містити матеріали про перспективи розвитку ядерної галузі.

Засновником ТОВ «Тамонтен» зі статутним капіталом 2000 грн. є Ірина Дрюкова. Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Медіапрофіт» Олександра Шкаровського та Ігоря Пуришева, раніше відомих як керівники комерційної служби телеканалу «1+1». Ці дві компанії раніше розіграли між собою підряд вартістю 23 млн грн. на розміщення реклами на іноземних телеканалах щодо підготовки та проведення в Україні Євро-2012 року.

Сума, виділена на розміщення позитивних новин про «Енергоатом» співставна з 6,5 млн грн., які виділила місцева влада Севастополя на терміновий ремонт всіх протікаючи дахів в місті.