Аби віддати за ремонт дендропарку 3,3 мільйона з тендеру вигнали і дешевих, і швидкісних
20.07.2012   //  

Савранська селищна рада Одеської області 7 липня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Приморстрой» на реконструкція та відновлення парка – пам’ятника садово-паркового мистецтва «Гетьманівський Дендропарк» в с.Гетьманівка вартістю 3,32 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Компанія Ігоря Левіна та Дмитра Большакова зобов’язалась виконати роботи до 1 жовтня 2014 року. Критерій «строк виконання робіт» з вагою 20% був внесений замовником до методики оцінки окремим документом після публікації умов конкурсних торгів. Відтак з шести учасників торгів термін виконання робіт вказали тільки фірма-переможець та ТОВ «Группа компаній «Главстрой», яке пропонувало виконати роботи за 3,62 млн грн. і чотири місяці. Такий термін дозволяв компанії претендувати на перемогу в тендері за рахунок швидкого виконання робіт. Однак ця пропозиція була відхилена з формальних причин, в тому числі через надання аналогічних договорів та листів-відгуків про засвідчення досвіду роботи компанії на ринку на російській мові.

Також на тендер подавало заявку ТОВ «Савраньагробуд», яке пропонувало виконати роботи за 2,96 млн грн. Однак дешевша майже на 400 тис грн. від переможця пропозиція була відхилена, оскільки учасник не вказав в одному з локальних кошторисів пункт «вертикальна обмазочна гідроізоляція горячим бітумом за 2 раза стінок фундамента».