Безпосередній партнер Ахметова отримає 5 мільйонів на кімнату міліції під «Донбасс-ареною»
03.04.2012   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради 30 березня уклало угоду з КП «Трест Донецькметалургбуд» на будівництво господарських приміщень для техніки та кімнати в зоні гостинності УЄФА на прилеглій території до стадіону «Донбасс-Арена». Вартість угоди склала 4,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Будівництво замовлено в рамках проекту «Реконструкція монументу «Твоим освободителям, Донбасс» з комплексним благоустроєм прилеглої території парку культури та відпочинку у Київському районі» і мають бути завершені до початку Євро-2012. В зв’язку з цим торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Будівництво фінансується коштом міського  бюджету.

Вибір будівельної організації в обґрунтування закупівлі не пояснюється. Колективне підприємство «Трест Донецькметалургбуд» контролює його директор Олександр Верещагін.

Олександр Верещагін з 2005 року був відомий як один з співзасновників ЗАТ «Донгорбанк» з групи СКМ. Також до складу засновників до реструктуризації банку входили Рінат Ахметов і дружина Лілія Смирнова, його брат Ігор, мати Некія Насредіновна, а також Марианна Борисівна Колеснікова, заступник гендиректора Донецької ОДТРК Микола Корнєєв, та інші.

Починаючи з 2009 року безпосередньо «Трест Донецькметалургбуд» (без врахування дочірніх та афілійованих структур) отримав низку підрядів від управління капбудівництва міськради та КЛПУ «Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об’єднання» на загальну суму 81,44 млн грн. Нагадаємо, лікарню очолює народний депутат Тетяна Бахтєєва, яка вважається представником «ахметівського» крила Партії регіонів. Всі ці тендери було проведено за процедурою закупівлі «в одного учасника».