Виявляється нардеп Бахтєєва очолює лікарню, що згнила б якби не Євро-2012
30.03.2012   //  

КЛПУ «Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об’єднання» 22 березня уклало угоди на капітальний ремонт своїх приміщень на загальну суму 9,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

КП «Трест Донецькметалургбуд» отримає 2,44 млн грн. на закінчення до 30 вересня 2012 року капітального ремонту харчоблоку ДОКТМО. КП «Трест Донецькжитлобуд №1» отримає 6,70 млн грн. на продовження розпочатого в минулому році ремонту нейрохірургічного корпусу №11, який обрано базою для надання нейрохірургічної допомоги учасника Євро-2012. При цьому ремонт корпусу потрібно завершити в 2013 році.

В обґрунтуваннях закупівель, проведених за неконкурентною процедурою «в одного учасника», повідомляється, що стан харчоблока і нейрохірургічного корпусу за останню зиму значно погіршився через «процеси заморожування – відтаювання». В будівлях потріскались стіни, частково зруйновано цоколі, сходи, підлоги, стелі, замочено стіни, інженерні комунікації в незадовільному стані.

Будинок харчоблока експлуатується не менш 35 років.   Згідно з технічним висновком обслідування та оцінки технічного стану будівельних конструкцій будівлі харчоблоку, який проведений Науково-дослідницьким проектним інститутом Донбаської національної академії будівництва та архітектури , корпус харчоблока відноситься до категорії 3, тобто непридатний до нормальної експлуатації (весь перелік проблем тут).

ДОКТМО з 1999 року з перервою на 2002-2004 роки очолює Тетяна Бахтєєва, народний депутат від Партії регіонів, голова комітету Верховної України з питань охорони здоров’я.

В 2011 році ДОКТМО уклало угоди на ремонтні роботи щонайменше на 11,09 млн грн.