На Львівщині школярам купують курятину по 49 грн./кг. Хамські ціни на курей в інших регіонах
16.02.2012   //  

Відділ освіти Мостиської райдержадміністрації Львівської області за 190 тис грн. придбав у ВТСТ «Хлібодар» куряче філе по 48,6 грн./кг.

ДП «Об’єднання спортивно-господарських споруд» за 687 тис грн. придбало у «ТЦ «Продсервіс» 20 тон курятини. У тому числі придбано курячої печінки по 27,90 грн./кг, а також стегна, філе та шлунки по середній ціні 41 грн./кг.

Санаторій «Трускавець» Служби безпеки України за 199 тис грн. придбав у підприємця Хомяка І.І. заморожені тушки по 25,2 грн./кг і заморожене філе по 39,9 грн./кг.

Відділ освіти Калінінської районної у м.Донецьку ради за 524 тис грн. придбав у ТОВ «Фірма «Монблан» тушки курей по 34,95 грн./кг.

КЗ «Обласна спеціалізована школа-інтернат IІ-ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської облради за 113 тис грн. придбав у підприємця Надточій О.С. тушки (четвертинки) та філе по середній ціні 29,81 грн./кг.

Відділ освіти виконкому Довгинцівської районної в місті Кривий Ріг ради (Дніпропетровська обл.) за 143 тис грн. придбав у підприємця Лесюк О.В, стегна курячі по 28 грн./кг. В цьому випадку торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника, що в обґрунтування пояснено «нагальною потребою у здійсненні закупівлі» без посилань на будь-які обставини, що унеможливлюють процедуру відкритих торгів.

Управління освіти і науки Білоцерківської міськради Київської області за 1,54 млн грн. придбало у підприємця Ляпіної О.М. патраних курей по 25 грн./кг.

Ці ціни суттєво вищі від ринкових. В роздрібній мережі Києва охолоджені тушки курей можна придбати по 21 грн./кг, стегенця по 24 грн./кг, курячу печінку по 30 грн./кг, філе по 35 грн./кг. У гуртових постачальників ціни суттєво нижчі. В відкритих джерелах є інформація про куряче філе по 28,50 грн./кг.

Також вищенаведені ціни вищі від інших тендерів. Наприклад управління освіти Ніжинської міськради Чернігівської області за 315 тис грн. придбало у ВАТ «Базис» курячі стегенця по 21 грн./кг.

Одеська обласна протитуберкульозна клінічна лікарня з відділенням для Інвалідів великої Вітчизняної Війни за 199 тис грн. придбала у ПП «Оптмаркет» потрошених курей по 23,70 грн./кг.

Нагадаємо, за скаргою народного депутата Лесі Оробець щодо тендеру по закупівлі курятини відділом освіти Куйбишевського району Донецька по 35 грн./кг була проведена прокурорська перевірка. Прокуратура доповіла, що після початку перевірки відділ освіти уклав з переможцем торгів додаткову угоду, згідно з якою загальна сума закупівлі була знижена з 562 тис грн. до 360 тис грн. Як йшлось вище, тепер відділ освіти Калінінського району Донецьку придбав курятину по 34,95 грн/кг у фірми, яка належить голові Національного Олімпійського комітету Сергію Бубці.