«Нафтогаз» конвертує ОВДП ще на 700 мільйонів для розплати з «Газпромом»
22.09.2011   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 15 вересня уклало угоду з ПАТ «Державний ощадний банк України» на продаж 690 тисяч облігацій внутрішньої державної позики з кодом UA 4000092167 з зобов’язанням зворотного викупу на суму 708,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено по процедурі закупівлі «у одного учасника» через обмежене коло банків, які запропонували здійснити викуп ОВДП в кількості, яка запропонована АТ «Ощадбанк». Державний банк запропонував «вартість операцій купівлі-продажу цінних паперів на рівні 13,5 % річних, що відповідає ринковим умовам» і погодився провести операцію до 25 жовтня 2011 року, йдеться в обґрунтуванні.

Ще однією причиною для проведення неконкурентної закупівлі вказано «обмеженість часу та нагальну необхідність у накопиченні достатнього обсягу обігових коштів для виконання зобов’язань Компанії перед ВАТ “Газпром” з оплати імпортованого в Україну природного газу, проведення розрахунків за послуги з його транспортування та зберігання в підземних сховищах природного газу».

Нагадаємо, на початку вересня «Нафтогаз» уклав угоди на конвертацію ОВДП на загальну суму 4,63 млрд грн.