Офшори Юри Єнакієвського зробили на ДПЗКУ ще 20 мільйонів
14.09.2011   //  

ДП «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) за результатами тендерів в серпні-вересні уклало низку угод на постачання товарів на 25,07 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «Еколюб» отримало підряди вартістю 19,83 млн грн. на постачання кормових дріжджів, комбікорму, кісткового та м’ясного борошна.

ТОВ «Еколюб» засновано кіпрським офшором «Фоллбленк трейдінг лімітед». Директором фірми є Михайло Іванович Кирієнко, який також відомий як директор  ТОВ «Світ-стиль». Ця фірма була заснована за участі офшорної компанії «Оледо ассосіейтед с.а.» (Тортола) –структури, пов’язаної з народним депутатом від Партії регіонів Юрія Іванющенко. Цього року ТОВ «Еколюб» отримало підряди ДПЗКУ на постачання агропродукції на 45,65 млн грн. Інші фірми, пов’язані з цим угрупуванням, отримали підряди корпорації 91,77 млн грн.

Також ДПЗКУ придбало у ЗАТ «Запоріжелектрод» цвяхи і електроди на 0,38 млн грн., комп’ютери та офісну техніку на 3,18 млн грн. у ТОВ «ІТ-Рішення» і пакетні програмні засоби за 1,68 млн грн. у ТОВ «Діавест енд Комплексні рішення».