Реконструкція парку в Харкові коштуватиме 60 мільйонів
26.08.2011   //  

Управління з будівництва Харківської міськради за результатами тендерів 9 та 18 серпня уклало угоди на комплексну реконструкцію ЦПКтаВ ім.М.Горького і будівництво мереж електрозабезпечення в районі парку на загальну суму 58,42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПП ПП «Укрбудснаб 2005» Володимира Денисова отримає 4,61 млн грн. за будівництво електромереж в районі парку до грудня 2011 року.

Комплексну реконструкцію до грудня 2012 року за 53,81 млн грн. виконає АТ «Трест «Житлобуд – 1», очолюване Олексієм Харченко.

Згідно з технічним завданням, реконструкція парку передбачає знос всіх споруд на господарському дворі парка і будівництво нових, а саме:

– каси підсобного приміщення;

– кафе швидкого обслуговування з площадкою на 40п/м – 5 одиниць;

– павільйон прокату спортивного інвентарю (Тип1) – 2 одиниці;

– павільйон прокату спортивного інвентарю (Тип2);

– павільйон тематичного фото;

– тир;

– вокзал паровозиків – 2 одиниці;

– атракціон «Дім жахів» (коробка).

Також буде збудовано шість туалетів, встановлені нові лавки і урни.

Нагадаємо, раніше для парку було придбано «кімнату жахів» вартістю $770 тис, а також «американські гірки», чортове колесо і інші аттракціони на загальну суму 10,69 млн євро.

Комунальне підприємство «Центральний парк культури та відпочинку ім.М.Горького» у червні взяло кредит у розмірі 20 млн євро для реконструкції. 16 лютого 2011 року розпочався демонтаж атракціонів у парку. Заявлено, що на місці парку побудують новий сучасний «Діснейленд», який буде відкрито до Дня дітей – 1 серпня 2012 року.