Одесити за 100 мільйонів почнуть будувати веслувальний канал в Дніпропетровську
02.08.2011   //  

КП «Водно-спортивний комбінат» Дніпропетровської міськради за результатами тендеру 25 липня уклало угоду з одеським ПАТ «Чорномортехфлот» на реконструкцію гідротехнічних споруд веслувального каналу та воднолижного стадіону вартістю 104,56 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Веслувальний канал в Мандриківській затоці збудовано за радянських часів і зараз він знаходиться в занедбаному стані. До грудня 2012 року одеська фірма має провести роботи по розчистці дна каналу, берегоукріплювальні роботи, намив ґрунту. Також планується будівництво хвилеломів, шлюзів, автомобільного і пішохідного містків. До кошторису будівництва з невідомих причин також включено перевезення 96-тонного крану КАТО-30 з м.Бровари Київської області на відстань 524 км.

Веслувальний канал буде мати довжину 2,8 км, площа водноспортивної зони складе 400 га. Окрім каналу планується збудувати воднолижний стадіон з трамплінами і трибунами, яхт-клуб, тренувальна база, багатоповерховий паркінг, зони дозвілля з пляжами з розважальним об’єктами.

Акціонерами ПАТ «Чорномортехфлот» є кіпрські компанії «Луксiна констракшнз лтд», «Берамел iнвестментс лтд», «Мадонiум трейдiнг лтд», «Старлент менеджмент лтд». За неофіційними даними, бенефіціарами офшорних фірм можуть бути члени сім’ї народного депутата Юрія Крука.