Одеська ОДА пояснила розпил третини мільярда зимнім похолоданням та осінніми дощами
08.01.2011   //  

Головне управління капітального будівництва Одеської облдержадміністрації за результатами тендеру уклало угоду на будівництво лікувального корпусу на 297 ліжок Одеської обласної дитячої клінічної лікарні по вул.академіка Воробйова, 3 вартістю 366,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Угоду укладено з ТОВ «Реставратор-1946», обраним за неконкурентною процедурою «закупівля у одного учасника».

У обґрунтуванні закупівлі, яке є у розпорядженні НГ, необхідність неконкурентної процедури пояснюється тим, що будівлі існуючої лікарні «знаходяться в пристосованих приміщеннях 40-50-их років та не відповідають нормативам пожежної безпеки та санітарно-епідемічного режиму. Наслідком цього є періодичні аварійні відключення та збої роботи апаратури».

Також управління будівництва посилається на погіршення погоди в осіннє-зимовий період.

«Довгостроковий прогноз погоди на осінь-зиму 2010 р. свідчить про значну кількість очікуваних опадів з пониженням середньодобової температури, що приведе до неможливості проведення робіт у зазначений термін», – йдеться у обґрунтуванні будівництва корпусу лікарні, запланованого до здачі у грудні 2013 року.

ТОВ «Реставратор-1946» має уставний фонд у розмірі 395 тис грн. У 2008 році компанія отримала підряд на реконструкції будівель міської клінічної інфекційної лікарні вартістю 66,74 млн грн.