Ярославський віддав 100 державних мільйонів скандальним забудовникам «Софії»
30.05.2011   //  

КП «Харківський міський центр нерухомості» 25 травня уклав угоду з ТОВ «Дахмонтажрембуд» на постачання імпортного обладнання для міжнародного аеропорту «Харків» на суму 108,57 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нацагентство з питань Євро-2012 погодило цю закупівлю з огляду на те, що компанію-постачальника рекомендував експлуатант аеропорту ТОВ «Нью Системс» Олександра Ярославського. Також експлуатант погодив перелік необхідного обладнання, повідомляється в обґрунтуванні закупівлі «у одного учасника», яке є в розпорядженні «Наших грошей».

В перелік ввійшло світлосигнальне обладнання виробника IDMAN Airfield Ligthing OY (Safegate group), два комплекти радіотехнічного обладнання системи СП-200 виробництва ЗАТ «НИИИТ-РТС» (м.Челябінськ, Росія), метеорологічне обладнання виробництва ЗАТ «ІРАМ» (м.Санкт-Петербург, Росія) та щогли освітлення фірми ABACUS (Англія) та прожекторів THORN (Австрія).

ТОВ «Дахмонтажрембуд» має засновниками Олександра Касьяненко та Людмилу Бухтіярову, які є співзасновниками україно-американського СП «Керос-Київ», а також Дмитра Іоргачова та Миколу Меркулова, які є співвласниками компанії «Одеса-кабель».

В цих підприємствах співзасновниками також виступає Олександр Дубров.

За повідомленнями ЗМІ, Дубров вважається багатим промисловцем, із дуже різносторонніми інтересами: електротехніка, фармацевтика, будівництво. Лауреат Держпремії 2001 року в галузі науки і техніки, екс-член Ради НБУ (квота Ющенко).

Серед його бізнес-партнерів у різні роки були: дружина відомого банкіра-забудовника Леоніда Юрушева, заступник голови КМДА по Євро-2012 Анатолій Голубченко. Разом з братом нардепа від Партії регіонів Віталія Хомутинника – Юрієм – входить до складу співзасновників пенсійного фонду «Брокбізнесинвест» (група «Брокбізнес» братів Буряків).

Син Олександра Дуброва Костянтин є співзасновником ТОВ «Інвестиційно-будівельна група», яке виступає інвестором будівництва «Fresco Sofia» – дев’ятиповерхового клубного комплекс на вул. Гончара, 17-23 в Києві, яке знаходиться в охоронній зоні «Софії Київської».

Під час найзапекліших конфліктів Дубров представлявся помічником нардепа Хомутинника. Саме цей депутат разом з колегами по фракції Партії Олександром Волковим і Єльбрусом Тадеєвим фізично захищали будівництво «Fresco Sofia».