«Чорноморнафтогаз» злив 82 мільйони підприємцю, не повіривши, що у державного порту є потужності
02.07.2012   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 20 червня за результатами тендеру уклало угоду з підприємцем Едуардом Шаталовим (м.Керч) на послуги з агентування суден вартістю 81,64 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

За ці гроші підприємець має протягом 12 місяців забезпечувати агентування десяти суден «Чорноморнафтогазу» та самопідйомних бурових установок (СПБУ) «Таврида», «Сіваш» та «Петро Годованець» в портах Чорноморо-Азовського басейнів, закордонних портах, надавати послуги з обробки вантажів, забезпечувати запчастинами, а також фрахтувати допоміжні судна для об’єктів агентування.

Вартість забезпечення запчастина визначена у розмірі 5% від вартості самих запчастин, послуги з фрахтування допоміжних суден коштуватимуть 3% від вартості фактично наданих послуг.

В тендері брали участь ще три компанії. Однак до участі було допущено підприємця Шаталова та ТОВ «Ультраконтранс», яке пропонувало послуги в півтора рази дорожче від майбутнього переможця.

Дочірнє підприємство «КД-Керч» донецької фірми «КД» пропонувало послуги трохи дорожче від переможця. Разом з тим компанія не надала документів, які підтверджують досвід роботи, наявність фахівців і матеріально-технічної бази.

Державне підприємство «Керченський морський торговельний порт» пропонувало послуги значно дешевше. Забезпечення запчастинами у виконанні держпідприємства коштувало б 3%, фрахтування – 2%. Однак ця пропозиція була відхилена через відсутність довідок про те, що державний порт не є банкрутом, представник порту не був засуджений за тендерні злочини. Також «Чорноморнафтогаз» констатував відсутність документів, підтверджуючих наявність у державного порту обладнання та матеріально-технічної бази.