«Київпастранс» дав підряднику Ахметова 400 мільйонів на трамвайну лінію з Відрадного на Борщагівку – кошторис приховали
03.09.2021   //  

КП «Київпастранс» 28 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Реммонтаж-Строй» трамвайну лінію за 396,97 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року виконають реконструкцію та будівництво трамвайної лінії від вулиці Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод». Мова про колії, переїзд, зупинки «Вул. Жолудєва», «Вул. Булгакова» і «Михайлівська Борщагівка», три тягові підстанції, контактну мережу, кабельні мережі, автоматику, телемеханіку, систему зв’язку, світлофори, проїжджу частину, благоустрій, шумозахист, освітлення, мережі водопостачання та каналізації.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Аванс складає 50%. ДАСУ заявила, що не виявила порушень закону на цьому тендері.

Вартість договору на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 436,23 млн грн.

Єдиним конкурентом було харківське ТОВ «Сітірейл Технолоджі» Віталія Перепелиці та Віки Пушкаренко. Детальніше про цю фірму в новині «Підслідне оточення комунальників отримало 39 мільйонів на трамвайну колію до вокзалу». Поліція в травні 2018 року почала кримінальне провадження проти Департаменту інфраструктури Харківської міськради, генпідрядника КП «Міськелектротранссервіс» і субпідрядника «Сітірейл Технолоджи».

«Реммонтаж-Строй» отримав державний підряд вперше. Компанія була зареєстрована в грудні 2018 року в Маріуполі. Тоді засновником був Геннадій Гребенніков з реєстрацією в окупованому Єнакієвому, а директором – Олексій Селезньов. Згодом, у лютому 2021 року компанію переоформили в Києві за адресою масової реєстрації вул. Соловцова, буд. 2, оф. 38/1 на нового директора Владислава Біленького із Кременчука Полтавської області.

Вона підтвердила досвід угодою з ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» Ріната Ахметова щодо капремонту під’їзних залізничних колій за 8,67 млн грн.

Нагадаємо, раніше підрядниками «Київпастрансу» щодо цієї трамвайної лінії були ТОВ «Енергоспецремонт» з орбіти оточення Ріната Ахметова і ТОВ «КП Спецавтоматика».

За даними програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», «КП Спецавтоматика» відремонтувала трамвайні колії від вулиці Гната Юри до ЗАТ «Кисневий завод» у Києві з порушенням державно-будівельних норм для економії матеріалів. При цьому ціни на шпали з комплектом кріплень за рік зросли майже вдвічі.

У 2019 році поліція почала кримінальну справу про розкрадання майна через зловживання службовим становищем. У 2020 році вона отримала доступ до паперів «Київпастрансу» про взаємовідносини з «Енергоспецремонтом», «КП Спецавтоматика», ТОВ «Україна-Енергосервіс Лтд» і ТОВ «Форма». Йшлося зокрема й про цю лінію. Слідство триває.