Столичні шляховики замовили асфальт на 40-50% дешевше за пропозиції картелівців
22.10.2020   //  

19 жовтня КП «ШЕУ Дніпровського району» м. Києва підписало договір з ТОВ «СБМУ «Підряд» на закупівлю асфальтобетонних сумішей на 4,22 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Згідно із специфікацією до договору, комунальники закуплять асфальтобетонні суміші за такими цінами ( з доставкою та ПДВ):

  • Дрібнозернистий щільний асфальтобетон типу А марки 1 – 1 730 грн/т;
  • Крупнозернистий щільний асфальтобетон типу А марки 1 – 1 728 грн/т;
  • Піщаний щільний асфальтобетон типу Г марки 1 – 1 408 грн/т;

Ціни на дрібнозернистий асфальтобетон є на 15% нижчими за ціни цього ж підрядника на тендері КП «Київавтошляхміст», де дрібнозернисті щільні асфальтобетонні суміші А10 та А20 коштують 2 010-2 040 грн/т з ПДВ. При цьому ціни «СБМУ «Підряд» є дещо вищими за розцінки ПрАТ «Асфальтобетонний завод»АБ «Столичний» на тендері КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Деснянського району» у кінці вересня – там дрібнозерниста щільна асфальтобетонна суміш з доставкою та ПДВ коштувала 1 664 – 1 719 грн/т.

При цьому ціни «СБМУ «Підряд» на асфальт на обох тендерах є стабільно нижчими за пропозиції компаній-переможців тендерів Укравтодору. Зокрема, крупнозернистий щільний асфальт компанії «СУНП «Автострада» та «ШБУ-77» на тендерах у сусідній Чернігівській області пропонують за 2931-2950 грн/т, тобто у середньому на 40% вище пропозиції на тендері «ШЕУ Дніпровського району» м. Києва.  Дрібнозерниста щільна асфальтобетонна суміш та піщана суміш на іншому чернігівському тендері, де виграло «ШБУ-77», коштує 2 576 грн/т та 2 499 грн/т, що є вище пропозиції компанії на 33% та 44% відповідно.

Схожа ситуація і в сусідній Житомирській області на тендері Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, який виграв один із лідерів Національної асоціації дорожників України – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – там піщана суміш типу Г з доставкою та ПДВ коштує 3 045 грн/т, тобто вполовину дорожче за пропозицію «СБМУ «Підряд».

Керівником ТОВ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд» є Григорій Жабський, а співвласниками – Жабський, Тетяна Казнодій, Андрій Сороченко, Юлія Татарінова та Ганна Скіценко –  дочка екс-гендиректора «Київавтодору» та екс-депутата Київради («УДАР») Володимира Жукова.