Поліція замовила своєму улюбленцю та його дилеру автомобілів на 158 мільйонів
19.10.2020   //  

Національна поліція України 12 жовтня за результатами тендерів замовила легкових автомобілів на суму 158,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Ілта Львів» за 136,53 млн грн. має поставити 310 автомобілів спецпризначення виробництва ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» на базі седана Peugeot 301 2020 року випуску.

У тому числі 250 спецавтомобілів типу СКС-PGO-42ПП із радіостанцією, світлодіодною панеллю-балкою Memed-100Led з сигнально-гучномовним пристроєм, антивандальними чохлами задніх сидінь та кольоровою схемою поліції коштуватимуть по 449 тис грн.

Решта 60 спецавтомобілів типу СКС-PGO-ПС, на яких зі спецобладнання буде тільки даховий світлодіодний сигнальний маячок на магніті, коштуватимуть по 406 тис грн.

Всі автомобілі матимуть бензиновий двигун екологічного класу Євро 5 об’ємом 1,6 л, п’ятиступеневу механічну коробку передач, кондиціонер, фронтальні подушки безпеки водія та переднього пасажира, системи активної безпеки, іммобілайзер, запаску тощо.

У салонах такі седани Peugeot 301 1.6 VTI Active без спецобладнання коштують 392 тис грн. Це відповідно на 15% і 4% дешевше від тендерних цін версій зі спецобладнанням.

Сам «Спец-Ком-Сервіс» за 21,86 млн грн. поставить 42 спецавтомобіля з маячками:

  • 2 штуки СКС-OCS-ПС на базі Opel Corsa з автоматичною коробкою передач по 599 тис грн. У салоні хетчбек Opel Corsa Elegance без маячка коштує 598 тис грн.

 

  • 5 штук СКС-OCX-ПС на базі Opel Crossland X з автоматичною коробкою передач по 592 тис грн. У салоні кросовер Opel Crossland X Enjoy без маячка коштує 589 тис грн.

 

  • 20 штук СКС-RMN-ПС на базі Renault Megane з механічною коробкою передач по 517 тис грн. У салоні такий седан Renault Megane Life без маячка коштує 514 тис грн.

 

  • 5 штук СКС-FDB-ПС на базі Fiat Doblo з бензиновим двигуном об’ємом 1,4 л та на механіці по 504 тис грн. У салоні такі фургони Fiat Doblo коштують 459-494 тис грн.

 

  • 10 штук СКС-OPA-ПС на базі Opel Astra з механічною коробкою передач по 485 тис грн. У салоні такий седан Opel Astra Enjoy без маячка коштує 481 тис грн.

 

«Спец-Ком-Сервіс» отримав підряди без конкуренції, бо на переговорні процедури більше ніхто не прийшов. «Ілта Львів» змагалася лише із житомирським ТОВ «Союз Автомотів» киянки Олени Гратій із такими самими автомобілями виробництва «Спец-Ком-Сервісу».

Фірмою «Ілта Львів» володіють Андрій Волинець, Олександра Волошиновська, Роман Маркович, Павло Данилович Ярема, Данило Володимирович Ярема і СП «Інтеркоопрекс» Ірини Цеголко. Данило Володимирович Ярема був депутатом Львівської облради п’ятого скликання від «Нашої України». Ірина Цеголко є дружиною представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Львівській області Петра Цеголка.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» є Сергій Калюш із Вишневого та Михайло Городових із Черкащини. Віднедавна фірмою керує Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Із 2011 року «Спец-Ком-Сервіс» натендерив 1,67 млрд грн., переважно в системі МВС.

У вересні 2016 році прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадовців Нацгвардії, котрі нібито сприяли перемогам «Спец-Ком-Сервісу» на торгах щодо закупівлі техніки. Із травня 2018 року ухвал по цій справі в судовому реєстрі не було.