ОДА віддала партнеру жінки Рувіна 57 мільйонів, неправомірно викинувши дешевшого конкурента
04.08.2020   //  

31 липня Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації підписав договір з ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура» на капітальний ремонт дороги місцевого значення О101414 Копилів-Ясногородка вартістю 57,55 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка компанії по відношенню до очікуваної вартості закупівлі становить 22%, тобто 16,51 млн гривень. При цьому Замовник відхилив пропозиції трьох компаній, що пропонували ще більшу знижку – ТОВ «Будівельна компанія-ВР» (34%), ПП «Автомагістраль» (30%) та білоруську ОАО «ДСТ № 4 г.Брест» (22%). «Будівельна компанія- ВР» у своїй пропозиції не вказала досвід роботи працівників, а «ДСТ № 4 г.Брест» надала переклади виписок з протоколу засідань наглядової ради Товариства (з російської на українську), видані раніше дати оприлюднення оголошення про проведення даної закупівлі, що є невідповідністю умов тендерної документації.

Натомість, за оцінкою експертів «Ліги антитрасту», пропозицію ПП «Автомагістраль» Замовник відхилив неправомірно. Згідно з умовами тендерної документації, треба було підтвердити наявність правовідносин учасника з працівниками, зазначеними у довідці. ПП «Автомагістраль» у своїй пропозиції надала і довідку, і накази про призначення працівників, і їхні трудові книжки. За словами Замовника, інформація в наказі не співпадає з інформацією у трудових книжках (в наказах прописаний строк контракту, в той час як і книжках – тільки інформація про призначення), що й  не вимагалося ТД.

ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура» із статутним капіталом 1000 грн зареєстрована у 2018 році у Києві. Засновниками компанії є кияни Олександр Приступов та Валерій Сировацький. Сировацький є партнером Галини Рувіної – дружини директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції Олександра Рувіна по ТОВ «Інтернешнл Кур’єр Сервіс». Ця фірма фігурувала у кримінальному провадженні прокуратури Київської області, де, за версією слідства, компанія, яка займається кур’єрськими доставками через аеропорт Бориспіль, уклала фіктивні угоди з контрагентами.

Сам Сировацький у судових матеріалах по справі про замах на життя Олександра Рувіна вказується як близький знайомий Рувіна. Саме під автомобіль Сировацького у серпні 2015 року підкладався вибуховий пристрій.

Олександр Приступов є президентом «Першої київської асоціації скрапленого газу».

Валерій Сировацький разом з Альоною Приступовою є власниками ТОВ «Трініті груп», яка у 2019 році продавала техніку ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Засновником і директором «Автомагістралі» є Микола Скоростецький, який у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Компанія на дорожніх тендерах демонструє одні з найнижчих цін на матеріальні ресурси, проте через укравтодорівські досвідні заточки часто не проходить на тендери.