Колишній нардеп за 89 мільйонів відремонтує двигуни для військових літаків
13.06.2020   //  

Військова частина А0215 (Вінниця, командування ВПС) Міністерства оборони України 5 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Авіаремонтне підприємство «УРАРП» ремонт авіадвигунів на 88,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч компанія має виконати на своїй виробничій базі в Миколаєві середній ремонт 12 авіаційних двигунів Д-30КП-2: п’яти – до вересня і семи – до грудня. Турбовентиляторні авіадвигуни Д-30КП-2 використовуються на військово-транспортних літаках Іл-76.

Міжремонтний строк служби складе п’ять років, а міжремонтний ресурс збільшиться в межах 3 тис год., 1 540 циклів після початку експлуатації або останнього капремонту.

Строк гарантії становитиме три роки, з яких два роки безпосередньої експлуатації.

Договір передбачає аванс до 50% на строк до трьох місяців і забезпечення виконання 1%.

Ціна угоди на 13% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 102,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП» ДК «Укроборонпром», яке запропонувало ціну 90,00 млн грн. і не знижувало її на торгах.

Столична «УРАРП» належить українському концерну «Титан», яким керує екс-нардеп Анатолій Льовін, та компанії «Styron Traiding Incorporation Fze» з ОАЕ, яку представляв її виконавчий директор Віктор Анатолійович Льовін. Засновниками концерну, крім згаданої арабської компанії, є ТОВ «Флайт Сервіс Лтд», записане знову ж таки на концерн.

Нагадаємо, британська компанія «Avicom Britania Limited», якою володіє та керує донька Анатолія Льовіна Ганна, вимагає в суді стягнути з Херсонської облради 8,57 млн фунтів стерлінгів (тоді – 294,77 млн грн.) за так і не приватизований аеропорт Херсона. Улітку 2019 року суд зупинив провадження по цій справі на час проведення судової експертизи.