Пара автодорівських фаворитів майже не торгуючись розіграла 390 мільйонів на ремонт траси Н-32
04.05.2020   //  

29 квітня Служба автодоріг у Донецькій області обрала переможну пропозиція ТОВ «Автомагістраль-Південь»  на капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Н-32 Покровськ – Бахмут-Михайлівка (ділянка км 59+500- км 71+200) вартістю 390,00 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

На торги прийшли три компанії – «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», «Славдорстрой» та «Автомагістраль-Південь». Пропозицію підприємства «Автострада» відхилили через невідповідність кваліфікаційним критеріям. У фірми були відсутні акти прийому-передачі техніки у лізинг, наявність яких вимагала тендерна документація.

В результаті єдиним конкурентом переможця стала фірма «Славдорстрой», яка в ході аукціону знизила вартість своєї початкової пропозиції усього лише на 2%. Компанія «Славдорстрой» є абсолютним чемпіоном серед учасників тендерів Донецького автодору. Фірма підписала 52 контракти  на загальну суму 2,43 млрд гривень. Ще 49 контрактів на 609,94 млн гривень компанія забрала у департаментів Донецької облдержадміністрації. «Славдорстрой» з великим відривом від конкурентів посідає перше місце серед найуспішніших підрядників з будівництва доріг у Донецькій області.

Компанія «Автомагістраль-Південь» посідає третє місце серед підрядників Служба автомобільних доріг у Донецькій області з кількістю вісім підписаних контрактів на суму 837, 22 млн гривень. Однак «Автомагістраль-Південь» є одним з найбільших підрядників Укравтодору загалом по Україні –  у 2017-2020 роках фірма виграла тендери на 31,83 млрд грн.

Пара «Автомагістраль-Південь» та «Славдорстрой» розіграли разом 25 тендерів на загальну суму 3,09 мільярда гривень.  З них у 72% компанії або взагалі не торгувались між собою, або ціна від початкової пропозиції падала на незначний відсоток. Тільки у семи випадках компанії значно знижували свою початкову пропозицію, це відбувалось коли у тендері приймали участь ще декілька компаній. До прикладу, «Автомагістраль-Південь» поступилась на 8%, а «Славдорстрой» аж на 16%, коли на тендер прийшла інша компанія.

Власником ТОВ «Славдорстрой» є донеччанин Сергій Сухий. Директор компанії – Олег Воронов, раніше він працював у дочірньому підприємстві «Донецький Облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

«Автомагістраль-Південь»  належить одеситам Олегу Наливанному і Валерію Короткову.

Раніше, «Наші гроші» вже писали про спаринг-партнерів «Славдорстрой» та «АБЗ».