АРМА приховало з Prozorro дані щодо фірми-управителя, якою володіє потенційний дбрівець
03.03.2020   //  

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оприлюднило некоректні дані щодо однієї з компаній-управителів –  ТОВ “Агенція безпеки “Гладіатор”. Про це стало відомо з реєстру управителів, оприлюдненого 27 лютого 2020 року на сайті АРМА. Цей реєстр містить коротку інформацію про компанії, з якими Агентство має діючі договори управління (назва, код, адреса) та загальні часткові дані про те, чим ці фірми управляють.

Як виявилося з реєстру, даних про ТОВ “Агенція безпеки “Гладіатор” (скорочена назва – ТОВ ”А.Б “Гладіатор”) Агентство взагалі не внесло в систему Prozorro. У реєстрі управителів АРМА, який нещодавно відкрився, інформація про цю компанію-управителя є, але в її назві допущена помилка: замість правильної назви ТОВ “Агенція безпеки “Гладіатор” вказано неправильну назву – ТОВ “Охоронна агенція безпеки “Гладіатор”. Також вказана стара адреса компанії.

Згідно реєстру управителів Агентства, договір із “Гладіатором” уклали у квітні 2019 року. Тоді АРМА очолював Антон Янчук, а головою тендерного комітету був Андрій Потьомкін.

Згідно опублікованих даних Агентства, “Гладіатор” управляє 42 транспортними засобами. Строк дії договору управління між АРМА і ТОВ – до 8 квітня 2020 року. За даними судового реєстру, автівки, передані в АРМА, можуть бути досить коштовними: ось, наприклад, ухвалою передається “Land rover range rover”, “lexus IS300”, другою ухвалою передається “land rover range rover”, третьою ухвалою передаються “Lexus RX 270”, “Land rover range rover” та “Аudi a4”. При цьому, за версією АРМА,  загальна оціночна вартість 42 авто, переданих в управління “Агенції безпеки “Гладіатор” – 2,6 млн грн.

За даними судового реєстру, транспортні засоби арештовані і передані в АРМА в рамках двох проваджень. Зокрема, ГСУ Нацполіції веде досудове розслідування провадження №12014100030013137 за фактами незаконних заволодінь транспортними засобами, підробки документів щодо їх реєстрації, заміни номерів вузлів та агрегатів, а також незаконних заволодінь заставним майном. Ще частину автівок передали в АРМА в рамках провадження 12015100060002625, яке веде слідче управління Нацполіції у Харківській області. За версією слідчих, на території материкової України група зловмисників викрадає автомобілі елітних моделей, а потім узаконює їх під реєстраційними даними автомобілів аналогічних моделей, які зареєстровані на території Автономної Республіки Крим.

Єдиним власником та керівником ТОВ “Агенція безпеки “Гладіатор” значиться Віктор Бовсунівський. 2019 року він подавав декларацію кандидата на посаду старшого уповноваженого в особливо важливих справа в управлінні Державного Бюро Розслідувань.