На британських адвокатів для захисту України від Коломойського пішло вже $24 мільйони
21.11.2019   //  

Міністерство юстиції України 13 листопада уклало угоду міжнародною юридичною фірмою «Latham & Watkins (London) Llp» (Британія) про додаткові юридичні послуги на $593 тис. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч фірма представлятиме Україну в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольм (Швеція) у справі №SCC V 2015/092 за позовами міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» – кіпрських компаній «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited», пов’язаних з групою «Приват». Сума позовних вимог становить близько $5 млрд. Перший раунд усних слухань відбувся цього квітня, а другий – цього жовтня. Остаточне рішення буде винесено не раніше 2020 року.

Вартість договору покриває додаткові витрати на підготовку та подання за результатами двох раундів слухань самою фірмою, місцевим юридичним радником і технічні витрати.

Загалом із 2015 року Мінюст уклав угод щодо цієї справи з «Latham & Watkins (London) Llp» на суму $21,39 млн. Також юрпослуги по цій справі надавала інша фірма «Hogan Lovells» (Британія), з якою Мінюст з 2017 року підписав дві угоди на $2,75 млн.

Таким чином, усього на юрпослуги обом підрядникам відписали $24,14 млн.

Як і в липневій угоді, найдорожчими є послуги партнерів «Latham & Watkins (London) Llp» Себастьяна Зеельмана-Еггеберта і Чарльза Клейпула – $1 085 за годину.

Юридичні послуги виконавця обійдуться у $350 тис. Решта $243 тис піде місцевому юридичному раднику – київському ТОВ «Юридична фірма Саєнко Харенко» Михайла Харенка, Ігоря Сухомудренка і Володимира Саєнка. Останній має ставку $500 за годину.