Переписане на Довгополого обленерго Льовочкіної купило Ленд Крузер за 2,4 мільйона
05.11.2019   //  

ПрАТ «Закарпаттяобленерго» 1 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ВіЕйБі Лізинг» про послуги фінансового лізингу вартістю 2,41 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У лізинг на два роки і вісім місяців узяли позашляховик Toyota Land Cruiser 200 Executive Lounge VDJ загальною вартістю 2,00 млн грн. Решта 419 тис грн. піде на винагороду лізингодавцю за отриманий у лізинг автомобіль і страхування від викрадення.

У салонах нова найдорожча комплектація Executive Lounge коштує 2,072,11 млн грн. За угодою, автомобіль матиме пробіг не більше 50 тис км, світлодіодну ілюмінацію салону, десять подушок безпеки, сенсори освітлення і дощу, люк з електроприводом, обігрів лобового скла, круїз-контроль із підтримкою безпечної дистанції, клімат-контроль, камери кругового панорамного огляду, аудіо систему з кольоровим сенсорним дисплеєм, системи курсової стійкості, контролю «сліпих» зон, попередження про загрозу фронтального зіткнення з автоматичним гальмуванням, сповіщення про зміну смуги руху, контролю та інформування про втому водія, активного регулювання дорожнього просвіту тощо.

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 2,70 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Бест Лізинг», оформлене на адвоката Олександра Ванжу за адресою масової реєстрації по вул. Зоологічна, буд. 4а, кв. 139. Воно вказало в держреєстрі номер телефону 0443311311, яким також користувався «ВіЕйбі Лізинг».

Компанія «ВіЕйБі Лізинг» («VAB Лізинг») належить директорці Людмилі Золотарьовій та її ж ТОВ «НВЛ», яке до 2016 року належало згаданому Олександру Ванжі. Золотарьова разом із фірмою «НВЛ» зараз є засновниками ТОВ «Бест Експрес» (стара назва – «ВіЕйБі Експрес»), ТОВ «Компанія з управління активами «ВіЕйБі Ессет Менеджмент» і ТОВ «ВіЕйБі Груп». Раніше ці чотири компанія зі схожими назвами належали збанкрутілому «ВАБ Банку» Олега Бахматюка, доки ФГВФО не продав їх на аукціоні в 2016 року.

Нагадаємо, у 2012 році власником 50% акцій «Закарпаттяобленерго» стало ТОВ «Енергетична Україна ТВ», яке тоді належало «лужніковській» групі VS energy.

Донедавна столична «Енергетична Україна ТВ» належала Юлії Льовочкіній, сестрі Сергія Льовочкіна (нині обоє – нардепи від партії «ОПЗЖ»). Кіпрські «Aktuelo Ventures Limited» і «Fostivola Ventures Limited» мали 8% і 10% обленерго.

У червні «Енергетична Україна ТВ» Льовочкіної сконцентрувала 95% акції обленерго.

У вересні фірму переоформили в Кам’янському. Її засновником спершу став близький до «Опоблоку» та «ОПЗЖ» Олексій Годованюк, а потім – директор Олександр Довгополий.

У відкритих джерелах немає даних про дозвіл АМКУ на продаж «Енергетична Україна ТВ» Олександру Довгополому.

Довгополий разом із директоркою ДП «Укрдіпрогазоочистка» (припиняється) Ганною Шафранською володіє ТОВ «Дніпробізнесбуд» (припиняється). До 2017 року його частка там належала Валерію Бочкову. Слідство вважає, що у 2015 році «Дніпробізнесбуд» хотів незаконно продати в РФ чотири двигуни для стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

«Дніпробізнесбуд» заснував ТОВ «Агробізнес-Дніпро», чия адреса по вул. Чайковського, буд. 5 співпадає з нинішньою адресою «Енергетична Україна ТВ» у Кам’янському.

Наглядову раду Закарпаттяобленерго, як і раніше, очолює Олександр Череднiченко, а до того посаду займав Ігор Тинний.