У Зеленського планують призначити в АМКУ доньку викладача Зеленського
20.08.2019   //  

Ірина Копайгора

18 серпня Ірина Копайгора подала до реєстру Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію кандидата на посаду державної уповноваженої АМКУ. Про це свідчать дані з реєстру НАЗК.

Ірина Копайгора зареєстрована та проживає у Кривому Розі. Працює у Криворізькому економічному інституті при «КНЕУ ім. В. Гетьмана» у якості доцента кафедри правового регулювання економіки.

Відзначимо, що у цьому інституті юридичну освіту отримав чинний президент України Володимир Зеленський.

У цьому ж інституті викладає батько претендентки на крісло державної уповноваженої – Іван Копайгора. Будучи завідувачем кафедри правознавства, Копайгора викладав Зеленському теорію держави і права.

Сам Копайгора коментував успіх Володимира Зеленського, високо оцінюючи його особистісні якості та позитивно характеризуючи його досягнення.

«Саме Володимир не одного разу просив порад, і ніколи не пропускав пар, хоча грав у спектаклях і виступав у театрі», – згадував Копайгора.

Також відомо, що у Криворізькому економічному інституті працює батько Володимира Зеленського, Олександр Зеленський.

Окрім викладання в КНЕУ Ірина Копайгора також отримує заробітну плату за сумісництвом у МАУП Кривий Ріг.

Нагадаємо, на початку липня президент Володимир Зеленський звільнив першу заступницю голови АМКУ Марію Ніжнік та держуповноважених Агію Загребельську, Андрія Вовка і Валерія Полюховича. Звільнення були проведені без відповідних подань прем’єр-міністра, передбачених законом.

31 липня президент призначив державними уповноваженими АМКУ Наталію Буроменську та Ольгу Нечитайло (див. довідки про новопризначених – тут і тут).

Замголови Офісу президента Олексій Гончарук підтверджував, що кадрові рішення стосовно АМКУ приймались на підставі побажань голови Комітету Юрія Терентьєва.

Наразі вакантними залишаються посади двох членів АМКУ, у тому числі, заступника голови. На посаду першого заступника голови кандидує Ольга Піщанська, яка також будувала свій кар’єрний шлях на малій Батьківщині президента – у Кривому Розі, очолювала закупівельний напрямок у «АрселорМіттал» у той же період, коли Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.