ЮУАЕС за мільйон проаналізує, чи можна встановити СЕС над ставком-охолоджувачем
02.06.2019   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 23 квітня уклав угоду з ТОВ «Інженерний центр «Техноенергомаш» про аналіз термо-гідравлічних параметрів Ташлицької водойми-охолоджувача з урахуванням впливу надводної сонячної електростанції (СЕС) за 970 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виміряють і проаналізують вплив плавучої СЕС на основні параметри ставка-охолоджувача на підставі техніко-економічного обґрунтування розміщення СЕС на промисловому майданчику ЮУАЕС, затвердженого президентом «Енергоатома».

Виконавець збере вихідні дані, розробить розрахункову тепло-гідравлічну модель ставка-охолоджувача і пов’язаних із ним водойм, впровадить систему вимірювань параметрів середовища водойм і затуманення, проробить варіанти розташування СЕС, проведе остаточні вимірювання, аналіз і прогнозну оцінку впливу СЕС на роботу ЮУАЕС.

Згідно технічного завдання, використання СЕС на водоймах біля ЮУАЕС може суттєво зменшити незворотні втрати води завдяки сонячним панелям на поверхнею водойми.

Столичний «ІЦ «Техноенергомаш» належить Олександру Топору і директору Вячеславу Попову, який також володіє ТОВ «Інженерно-аналітичний центр «Атомремексплуатація», ТОВ «Експертний центр» та його дочірніми підприємствами «Будеко» і «Ресурс-Аудит».

Із 2006 року фірма взяла підрядів «Енергоатома» і ДП «НЕК «Укренерго» на 8,10 млн грн.