Мінінфра хоче купити світловідбивних жилетів для половини школярів України на 218 мільйонів
23.05.2019   //  

Міністерство інфраструктури України планує закупити світловідбивні жилети для школярів і провести інформаційну кампанію щодо їх використання на 217,85 млн грн. Про це стало відомо з постанови Кабінету міністрів України №327 від 17 квітня 2019 року.

Затвердження дизайну жилетів у Мінінфраструктури

Як пише заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, дизайн жилетів затвердили, а після підписання технічного завдання оголосять тендер із поставкою до 1 вересня.

На фото з засідання міністерства, на якому затверджували дизайн, зображено дитячий світловідбивний жилет із поліестеру на липучці з капюшоном виробництва фірми «LHD Group Deutschland GmbH» (Німеччина) за стандартом EN 1150:1999. В інтернет-магазинах України такі жилети можна знайти у продажу за роздрібними цінами від 120 грн.

Крім того, за даними «Прозорро», у квітні-травні на тендерах звичайні сигнальні жилети на липучці чи ґудзиках без капюшона для дорослих коштували у середньому по 110 грн.

Отже, якщо Мінінфраструктури купуватиме жилети за ринковою ціною на планову суму 217,85 млн грн., воно зможе купити 1,89 млн жилетів (без урахування інформкампанії).

При цьому, за даними інформаційно-статистичного бюлетеня «Освіта в Україні: базові індикатори», загалом у 2018 році в закладах середньої освіти навчалося 3,91 млн дітей.

Тобто жилетами можуть забезпечити 48% усіх школярів.

Замовник жилетів Постачальник Ціна, грн./шт.
КСНЗСП «Дніпропетровське вище училище фізичної культури» Дніпропетровської обласної ради» ФОП Козунь Наталя Анатоліївна 275
КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автошляхів та споруд на них Шевченківського району» м. Києва ФОП Шемчук Валерій Володимирович 150
КП «Запоріжміськсвітло» ПП «Мальт» 132
КП «Дарницьке лісопаркове господарство» ТОВ «Сватекс» 132
КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автошляхів та споруд на них Шевченківського району» м. Києва ФОП Шемчук Валерій Володимирович 121
Полтавський НТУ ім. Ю. Кондратюка ПП «Універсалпостач Полтава» 120
Покровське міське КП «Добробут» ТОВ «ВКП Співдружність» 104
КП по утриманню зелених насаджень Дніпровського району м.Києва ТОВ «Сватекс» 102
Концерн «Міські теплові мережі» ТОВ  «Спецімідж» 100
КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» ПОГ «Лікувально-трудові майстерні для реабілітації інвалідів» 91
КП «Теплопостачання міста Одеси» ФОП Марченко Дмитро Миколайович 87
РФ «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» ПП «Спецкомплект» 85
РФ «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» ТОВ «Головна мануфактура» 79
Cрібнянська селищна рада ФОП Дейнека Вікторія Валеріївна 70
ВП «Боярська лісова дослідна станція» Національного університету біоресурсів і природокористування України ТОВ «Укртекстиль» 65
ДВНЗ «Національна академія внутрішніх справ» ФОП Стьопах Ігор Володимирович 51
У середньому: 110