Суд зупинив дію припису ДАБІ про припинення робіт на забудові Бондара
03.04.2019   //  

Суд зупинив дію припису Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві про зупинення підготовчих та будівельних робіт, що винесений ТОВ «Будівельна Компанія Сармат» щодо об’єкта «Будівництво житлового будинку з офісними приміщеннями та вбудованою автостоянкою на вул. Мечникова, 7-б у Печерському районі міста Києва». Про це свідчить ухвала Окружного адмінсуду Києва від 28 березня.

У період з 20 лютого по 5 березня інспектор будівельного нагляду Департаменту ДАБК у м. Києві провів позапланову перевірку забудови на вул. Мечникова, 7-б. За її результатами були виявлені порушення у сфері містобудівної діяльності. Департамент 5 березня видав приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт та накладення штрафу у розмірі 86 тис грн на фірму.

«Будівельна Компанія Сармат» є генеральним підрядником на об’єкті згідно з договором від 23.05.2018. Замовником будівництва житлового будинку є ТОВ «Будінформ», яке є орендарем ділянки.

Суд встановив, що у січні комісії КМДА і Печерської районної в місті Києві державної адміністрації зобов’язали землекористувачів ділянок в межах схилу Кловського Яру виконати протизсувні заходи з укріплення схилу.

ТОВ «Будінформ», маючи дозвіл від 31.08.2018на виконання будівельних робіт по зведенню багатоповерхівки, розпочало виконання робіт з укріплення схилу. Роботи проводив генпідрядник і субпідрядник. З січня було влаштовано 17 паль.

За даними забудовників, для укріплення схилу потрібно провести такі етапи робіт: 1) влаштування буро набивних паль; 2) влаштування джет-паль (забірка); 3) влаштування дренажної системи; 4) влаштування ростверку по буро набивним палям.

Зупиняючи дію припису столичного ДАБІ суд погодився із твердженнями «Будівельної компанії Сармат» про те, що внаслідок не укріплення схилу є ризик, зокрема, неконтрольованих процесів накопичення вологи та можливості зсуву ґрунту. При цьому, вказує суд, фірма 7 березня направляла у ДАБІ лист про виконання припису.

Нагадаємо, «проведенні укріплення» зсувонебезпечних схилів є однією зі схем початку незаконних забудов у складних геологічних умовах.

Засновниками ТОВ «Будінформ» є Лариса Деревянко та Віктор Бондар, народний депутат, співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Детальніше про забудову на вул. Мечникова, 7-б у Києві, яку фірма проводить, спираючись фактично на прострочені дозволи, читайте у матеріалі «Схема Бондара».