Миколаїв за лізинговою схемою купив білоруські автобуси вартістю 94 мільйони
22.02.2019   //  

КП «Миколаївпастранс» Миколаївської міської ради 13 лютого уклало угоду з ТОВ «Ексімлізинг» про купівлю нових автобусів за схемою фінансового лізингу. Вартість угоди складає 93,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Компанія «Ексімлізинг» без відкритих торгів придбає у ТОВ «Сучасні вантажівки» 23 низькопідлогові автобуси МАЗ 206086 (Білорусь) Євро 5 2018 року випуску на 27 місць і 72 пасажира із кондиціонером у салоні та системою відеоспостереження, а потім передасть їх комунальникам у лізинг на три роки.

Загальна вартість автобусів становить 73,31 млн грн., тобто 3,19 млн грн. за одиницю.

Отже, у лізинг автобуси обійдуться Миколаєву на 22% дорожче, ніж у разі купівлі.

У Росії їх продають без кондиціонера і відеонагляду по 6,73 млн руб., або 2,76 млн грн.

Закупівлю провели без відкритих торгів, бо послуги фінансового лізингу не підпадають під закон «Про публічні закупівлі». У листопаді 2018 року Миколаївська міськрада дозволила «Миколаївпастрансу» укласти з «Ексімлізингом» договір на закупівлю 23 низькопідлогових автобусів довжиною 9 метрів вартістю 73,31 млн грн. у лізинг.

Засновниками «Ексімлізингу» є ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» та його дочірня «Лізингова компанія «Укрексімлізинг», а директором – Олексій Пєтухов.

Кінцевим бенефіціаром «Сучасних вантажівок» значиться Ольга Мещаніна, родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником «Автеку». Засновниками є ТОВ «Ріалто» тієї ж Мещаніної та Світлани Новікової і ПАТ «ЗНВКІФ «Коннект» тієї ж Мещаніної, яким у 2011-2014 рр.. управляло ТОВ «КУА «Інвестиційні партнери» Андрія Журжія – нардепа від «Самопомічі».

Загалом із 2014 року «Сучасні вантажівки» отримали підрядів на 1,60 млрд грн.

Нагадаємо, торік Запоріжжя взяло білоруські автобуси в лізинг у ПАТ АБ «Укргазбанк».

 Детальніше про обхід «Прозорро» і закону «Про публічні закупівлі» за допомогою схеми фінансового лізингу читайте у статті «Сміттєвий вибрик Філатова».