Сім’ї Гречківського віддають приміщення на Хрещатику
13.02.2019   //  

Міністерство культури 7 лютого погодило передачу в оренду ТОВ «Іммобільяре Юкрейн» нежитлових приміщень по вул. Хрещатик, 32. Про це свідчать дані офіційного сайту Мінкульту.

Фірма отримає в оренду приміщення групи № 2 (в літ. А) на вул. Хрещатик, 32 у столиці. Площа приміщень не вказується.

Зауважимо, що, відповідно до даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно, фірма «Іммобільяре Юкрейн» з 2010 року володіє на праві приватної власності приміщенням площею 217,8 кв м за тією ж адресою.

У 2012 році ТОВ «Іммобільяре Юкрейн» судилося зі своєю ж фірмою «БТС Хаус» і держвиконавцями про визнання недійсними торгів від 14.05.2012 з продажу арештованого нерухомого майна, а саме: нежилих приміщень площею 243 кв м, що знаходяться у підвалі та на першому поверсі на бульварі Тараса Шевченка, 10 у Києві. У результаті суд визнав за ТОВ «БТС Хаус» право власності на вказані приміщення.

Засновниками ТОВ «Іммобільяре Юкрейн» і ТОВ «БТС Хаус» є Ганна Гречківська та Іван Гречківський. Керівником фірм є адвокат Світлана Брін, яка працює в адвокатському бюро Гречківського. Ганна Гречківська є дружиною члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, а Іван Гречківський – це їхній син.

Попри те, що, що член ВРП не може обіймати посаду два строки поспіль (ст.5 закону «Про Вищу раду правосуддя»), Гречківського та ще одного члена ВРП Олексія Маловацького на з’їзді адвокатів України 15-16 лютого збираються обрати членами ВРп повторно.

Вища рада правосуддя вносить подання про призначення суддів, звільнення суддів, надає згоду на затримання суддів і т.д.

Нагадаємо, Генпрокуратура розслідувала кримінальне провадження щодо вимагання Гречківським $500 тис хабара. У листопаді 2018 року суд першої інстанції його виправдав.