Новачок з орбіти улюбленця комунальників добудує дитсадок на Відрадному за 188 мільйонів
06.12.2018   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 3 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «УХБП-Київ» завершення будівництва дитячого садка у Солом’янському районі Києва за 188,23 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2020 року мають добудувати дитсадок на бульварі Вацлава Гавела, 81-а. Зокрема виконають підготовчі роботи, влаштують монолітний каркас будівлі, стіни, перегородки, фасад, інженерні мережі та індивідуальний тепловий пункт, виконають внутрішнє опорядження, а також встановлять вікна і двері та благоустроять територію.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, вибірково перевірені ціни відповідають ринку. Наприклад, гарячекатана арматурна сталь коштує 18-19 тис грн./т.

На заробітну плату піде 16,85 млн грн., тобто 9% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 2% – 2,95 млн грн.

Ціна угоди лише на 0,003% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 188,24 млн грн.

Створеною у 2017 році фірмою «УХБП-Київ» зі статутним капіталом 10 тис грн. володіє і керує Олександр Мирний із Коломиї. Вона прописана в одному будинку, але в різних офісах із КП «Солом’янка-Сервіс». Мирний також володіє ТОВ «Український холдинг будівельного проектування», а також значиться підписантом ТОВ «Український холдинг будівельних проектів» директора Євгена Рябоконя, яке з 2016 року отримало підрядів переважно «Житлоінвестбуду» на 306,85 млн грн.

Фірма з майже ідентичною назвою – ТОВ «Український холдінг будівельних проектів» – серед інших великих проектів зводила логістичний комплекс для «Рошену». Раніше її директором був той же Мирний, а зараз нею володіє та керує Рахмонова Нігіна Бахром Кизи. За даними видання «Киеввласть», у 2015 році вона висувалась у Київраду від «Самопомочі», однак у партії спростували її наявність у виборчому списку.

Переможець торік отримав єдині два підряди «Житлоінвестбуду» щодо цього дитсадка на 6,10 млн грн., один з яких – через відкриті торги, а інший – за процедурою звітування.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Укрпромжитлобуд», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Столична компанія належить прописаному в колишньому гуртожитку ПАТ «Північукргеологія» (припинено у серпні 2013 р., належало державному ПАТ «Надра України») по вул. Дьяченка, 12 Юрію Шнайдеру, керує ним Андрій Яцюк.

Раніше сама фірма була зареєстрована неподалік – по вул. Дяченка, 20В, у житловому комплексі, забудовником якого на ріелторських сайтах було вказане Комунальне КУП «ФК «Житло-Інвест», однак паркінги там продавав «Житлоінвестбуд-УКБ».

Принаймні до 2007 року Шнайдер працював у згаданій «Північукргеології» заступником начальника будівельно-монтажного управління. Нині він володіє ТОВ «Укрновобуд» і ТОВ «Укрцентрпостач», які теж отримували підряди «Житлоінвестбуд-УКБ».

Саме в «Укрновобуду» суперник орендує частину техніки, офісні та виробничі приміщення. Решту техніки орендовано в ТОВ «Подолжилбуд» Олесі Сербіної, яким донедавна володів нардеп від «Батьківщини» Юрій Сербін, та інших орендодавців.

Із 2004 року родина Сербіних володіє ТОВ «Екобуд» (припиняється), котре співволодіє ТОВ «Компанія «Екобудінвест». Їхніми партнерами по цій фірмі від самого її заснування є ПАТ «Фірма «Фундамент» із групи компаній, пов’язаних з Непопом та його родинним бізнес-партнером Михайлом Голицею, екс-депутатом Київради, екс-начальником Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директором «Київміськбуду» (2010-2012).

Із 2015 року суперник виграв тендерів виключно «Житлоінвестбуду» на 298,16 млн грн.