Одесити розіграли чверть мільярда на таємний ремонт шматка дороги до кордону з Росією
04.10.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Харківській області 2 жовтня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» поточний середній ремонт автодороги державного значення Т-21-04 Харків – Вовчанськ – КПП «Чугунівка» за 267,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2019 року трасу мають відремонтувати на ділянці км 10+885 – км 129+277 довжиною 23,3 км. Зокрема виконають холодне фрезерування, холодний ресайклінг, влаштують асфальтобетонне покриття та бортові камені, укріплять узбіччя, нанесуть розмітку та встановлять дорожні знаки.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані ані замовником, ані підрядником, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на основу дорожнього одягу за технологією регенерації становить десять років, на асфальтобетонне покриття – п’ять років, на дорожні знаки та напрямні стовпчики – два роки, на розмітку фарбою – півроку.

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 0,5%. На заробітну плату піде 1,16 млн грн., тобто 0,4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,1% – 379 тис грн. Ціна угоди 1,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 271,13 млн грн.

Одеська «Автомагістраль-Південь» належить одеситам Валерію Короткову та Олегу Наливанному.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Ростдорстрой» із групи авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. У ту ж групу входить ПП «Київшляхбуд», яке в лютому подало на торги КП «Київбудреконструкція», пізніше відмінені за рішенням АМКУ, гарантійний лист на підтвердження відповідності одному із кваліфікаційних критеріїв від імені свого тодішнього суперника – нинішнього переможця «Автомагістраль-Південь».

Ще дві фірми не допустили до аукціону. ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» не надало технічні паспорти чи реєстраційні свідоцтва від власника на частину техніку та одну з додаткових угод до одного аналогічного договору, а сума виконання іншого аналогічного договору не співпадала з актами виконаних робіт до нього. ПП «Полтавабудцентр» не надало інформацію у вигляді таблиці про асфальтобетонний завод, не вказало ресайклер в переліку техніки та принесло банківську гарантію з формулюванням «суму, яка не перевищує суму гарантії», яке було прямо заборонене тендерною документацією.

Із травня 2015 року Харківську САД очолює Євген Маркович Зражевець, який до того з липня 2014 року керував Чернігівською САД. На місцевих виборах у 2015 році він висувався в Харківську облраду від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Раніше його син Євген Євгенович Зражевець володів і керував нині ліквідованим ПП «Дорексперт-Консалтинг», а зараз керує ТОВ «Мегаінвестбуд». Останнє належить Вірі Олійник, кандидатці в Харківську облраду від «Опозиційного блоку» Тетяні Животченко і ТОВ «Фондова компанія «Інвеста» гендиректора ПАТ «Турбоатом» Віктора Суботіна.