«Центренерго» дає ще 115 мільйонів на переведення Зміївської ТЕС з антрациту від терористів на українське вугілля
19.06.2018   //  

Зміївська теплова електрична станція ПАТ «Центренерго» 12 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Котлотурбопром» робіт з переоснащення на 115,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня 2019 року виконають другу чергу робіт з капітального будівництва для переоснащення систем подачі, приготування та спалювання вугілля енергоблоків №1 і 6 для переходу з антрациту (марки А, П) на газову групу (марки Г, ДГ).

За підсумковою відомістю ресурсів, найбільша сума у 17,29 млн грн. піде на обладнання програмно-технічного комплексу верхнього і нижнього рівня з встановленим програмним забезпеченням і комплектом апаратури, у тому числі джерелами безперебійного живлення APC, комп’ютерним столом та офісним стільцем. Ціни окремих його складових невідомі.

Гарантійний строк становить півтора року.

Передбачена можливість авансу в розмірі не більше 70% вартості договору.

Ціна угоди на 8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 124,40 млн грн.

Конкурентами були київське ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго» Андрія Онупріенка і слов’янське ПП «Науково-виробниче підприємство «Квазар» Олексія Зайцева.

Харківський «Котлотурбопром» входить у корпорацію «Маст-Іпра» Сергія Анохіна, Андрія Кривицького та низки інших фізосіб.

Кривицький свого часу був заступником директора НЕК «Укренерго», заступником міністра палива й енергетики. Сьогодні він очолює ПАТ «Укргідропроект».

Усього з 2008 року «Котлотурбопром» разом зі своєю філією «Енергопрогрес» отримали підрядів на 983,58 млн грн., з яких третину – в Зміївської ТЕС «Центренерго».

Нагадаємо, весь видобуток антрацитового вугілля залишився на окупованій території Донбасу. Газове вугілля добувається на території, яку контролює влада України.