Депутати перевели на «прокладку» коштовну розбудову школи під Одесою за 96 мільйонів
15.06.2018   //  

Департамент фінансів Одеської ОДА 26 травня за результатами тендеру замовив ПП «Берег мрій» реконструкцію школи в селі Маяки за 95,87 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч існуючу будівлю школи по вул. Преображенська, 69-А мають реконструювати з будівництвом двоповерхового корпусу. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю ресурсів, гарячекатана арматурна сталь періодичного профілю коштує 30 030 грн./т (тут і далі тендерні ціни вказано без ПДВ і доставки). На більшості інших тендерів її ціни не перевищують 20 тис грн./т, що в півтора рази дешевше. Так, нещодавно на тендері Рівненської ОДА вона коштувала 17 000-17 800 грн./т.

Бетон В25 М350 20-40 мм замовили по 2 800 грн./куб. м. Група «Ковальська» продає різновиди бетону В25 М350 по 1 672-1 915 грн./куб. м, що в півтора рази дешевше.

Дисперсія полівінілацетатна непластифікована (ПВА) обійдеться у 208 грн./кг. На торгах інших замовників вона коштує максимум 83 грн./кг, що у 2,5 рази дешевше. А Рівненська ОДА нещодавно взагалі законтрактувала її по 39 грн./кг, тобто вп’ятеро дешевше.

На заробітну плату піде 5,32 млн грн., тобто 6% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 689 тис грн.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 97,04 млн грн.

Єдиним конкурентом було вінницьке ТОВ «Промислово-фінансова група «Добробут-Сервіс» (раніше – «Промислово-фінансова група «Сова») киянина Власа Теленченка, яким керує Ярослав Гелей, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Анонімна фірма вимагала не обмежувати аналогічні договори реконструкцією конкретно загальноосвітніх закладів. Однак замовник відмовився, заявивши, що учасник без саме такого досвіду може не виконати роботи або порушити будівельні норми при їх виконанні, що призведе до зриву виконання освітньої програми.

Маяківською фірмою «Берег мрій» зі статутним капіталом 100 грн. володіє та керує Дмитро Конський з Южного. Торік він володів южненським ПП «Югкіпсервіс», яке нині переоформлене в Запоріжжі на азербайджанця на ім’я Ібішов Хілал Сеймур Огли. А в 2015 році Конський висувався у Южненську міськраду від Аграрної партії України, чий список очолював Геннадій Бурлака.

Переможець має 8 працівників і орендує деяку техніку в Сергія і Людмили Діденко.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року департамент замовив МП ТОВ «Нептун» депутатів Южненської міськради від Аграрної партії України Геннадія Бурлаки та Ігоря Діденка прибудову корпусу початкової школи до цієї самої школи в Маяках за 55,90 млн грн. Тоді перевірена частина цін на матеріали теж перевищувала ринковий рівень.

Раніше «Берег мрій» знаходився у Южному, а засновником і директором був Олексій Петриков. За тодішньою адресою фірми по вул. Іванова, будинок 22, приміщення 27 Н донині зареєстроване ТОВ «Сити Тренд» Ігоря Мельниченка і Дмитра Челакова.

Усього з листопада 2016 року «Берег мрій» отримав дрібних підрядів на 7,19 млн грн.