- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Селищна рада Чабанів під карною справою вдвічі задрала вартість коштовної школи-довгобуду – до 172 мільйонів

[1]

Актуальний стан будівництва школи в Чабанах

Чабанівська селищна рада Києво-Святошинського району Київської області 18 вересня допустила дві фірми до аукціону щодо будівництва школи очікуваною вартістю 172,14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» [2].

Планують замовити нове будівництво школи на 24 класи або 720 учнів по вул. Юності, 5 у смт. Чабани, яке має бути завершене до вересня 2018 року.

Очікувана вартість становить 239 тис грн. за місце. За даними Мінрегіонрозвитку [3], будівництво шкіл нині коштує 86 тис грн. за учбове місце, тобто майже втричі дешевше.

На оголошений у серпні тендер прийшли два потенційні учасники:

Нагадаємо, у вересні 2016 року селищна рада за результатами тендеру замовила [6] ТОВ «Будівельна країна «Вакан» зведення цієї школи за завищеними цінами [7] за 85 млн грн. Таким чином, очікувана вартість нинішньої закупівлі вдвічі вища від ціни старого договору, який у серпні розірвали [8] за згодою сторін.

Цьогоріч у лютому поліція відкрила [9] проти селищної ради і «Вакану» кримінальне провадження. Як встановили правоохоронці, в документації вказано придбання 1513 панелей перекриття вартістю 1,15 млн грн. Натомість на території школи їх значно менше, ніж у підписаних актах. При цьому встановлені панелі не нові – вони мають ознаки зносу. Слідство також з’ясувало, що до початку будівельних робіт на місці майбутньої школи знаходився зведений цокольний поверх [10] із перекриттям та будівельні матеріали, завезені попереднім забудовником, які «Вакан» у змові зі службовцями селищної ради безпідставно включили у вартість виконаних робіт і придбаних матеріалів. Із квітня нових ухвал по справі в судовому реєстрі не з’являлося.

Селищну раду Чабанів очолює [11] Олександр Киризлієв, а тендерний комітет – його заступник питань роботи виконавчих органів Юрій Бондар.