Фірма родини мера Тернополя переводить комунальні котельні на свої торфяні котли
28.03.2017   //  

За ініціативи керівництва Тернополя на базі комунальних котелень ТОВ «Тернопільтепло» встановлює спеціальні котли для спалювання торфу.

Про це пише Тетяна Колеснік в виданні «Номер один».

«Тернопільтепло» було зареєстроване 7 серпня 2016 року з статутним капіталом в 99,50 млн грн.

Серед засновників «Тернопільтепло» є Богдан Богданович Вербовий. Це рідний брат дружини мера Тернополя Сергіа Надала Олени (у дівоцтві – Вербова Олена Богданівна).

Керівником фірми вказаний Олександр Миколайович Ріпка. Людина з таким ПІБ була депутатом Зборівської райради Тернопільської області ВО «Свобода», яку представляє Надал.

Внесок Вербового до статутного фонду фірми найменший – 1,00 млн грн. Він також є засновником ТОВ «СІО», основним видом діяльності якого є «допоміжне обслуговування наземного транспорту». Його бізнес-партнером тут через ТОВ «Інноваційна група «Нова генерація» виступає Володимир Кришталовський. Це співвласник охоронної фірми «Максима-Т», яка почала вигравати тендери на охорону тернопільських держустанов з 2011 року, після того як мером Тернополя став Сергій Надал.

Ще одним засновником «Тернопільтепло» є Олександр Юрійович Куриляк, який вклав у статутний фонд одразу 16 млн грн. Людина з таким ПІБ  віднедавна очолює комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з літніх видів спорту», яку депутати утворили у вересні 2016 року.

Іншими засновниками фірми є мешканці Фастова Київської області Олег Цапін та Олег Воєводкін, а також киянка Тетяна Білоруська.

Раніше мер Тернополя заявив, що на альтернативні види палива будуть переведені всі котельні міста.