- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Брат одного з керівників «Укроборонпрому» очолив завод, який по дорученню Порошенка займеться старими танками

[1]

Олексій Бабіч

Концерн «Укроборонпром» призначив новим керівником ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.. Морозова» Олексія Бабіча – брата заступника керівника апарату директора «Укроборонпрому» Андрія Бабича.

Про це свідчать дані ЄДРЮО, у якому призначення Бабіча датовано 31 січня 2017 року.

З липня 2015 року Олесій Бабіч очолював інше підприємство «Укроборонпрому» – ДП «Житомирський бронетанковий завод».

За даними [2] «Слідство. Інфо», Олексій Бабіч є рідним братом заступника керівника апарату гендиректора «Укроборонпрому» Андрія Бабича (хоча вони пишуть свої прізвища по-різному).

Андрій Бабич вів автомобільний бізнес в Херсоні, в «Укроборонпром» він прийшов разом з гендиректором Романом Романовим, який також родом з Херсону і який завдячує [3] своєму призначенню Олегу Гладскоському – першому заступнику СНБО та  бізнес-партнеру президента Петра Порошенка.

В листопаді 2015 року керівником «ХКБМ ім. Морозова» за підсумками конкурсу його головний конструктор Яков Мормыло.

Бюро спеціалізується на розробці та виробництві бронетехніки. Підприємство також займається модернізацією техніки, в тому числі, танків.

Минулого тижня на засіданні СНБО президент Петро Порошенко заявив [4] про необхідність провести глибоку модернізацію Т-64 та Т-80 замість закупівлі нових танків «Оплот».

В грудні Національне антикорупційне бюро отримало [5] доступ до документів «ХКБМ ім. Морозова» в справі про низьку якість броні на бронетранспортерах «Дозор-Б» виробництва «Львівського бронетанкового заводу».