Виходець з «Діпрозв’язку» дав колишнім колегам 3 мільйони на систему оповіщення киян про надзвичайні ситуації
28.11.2016   //  

(додано подробиці угоди)

КП «Інформатика» Київської міської державної адміністрації 17 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Білінтех Україна» впровадження системи оповіщення про надзвичайні ситуації за 2,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 9 грудня впровадять програмний комплекс  для одночасної розсилки повідомлень про надзвичайні чи інші ситуації через голосовий зв’язок, SMS, соціальні мережі, Push-повідомлення, ТВ, радіо, сирени, Cell-broadcast, LTE-broadcast. У ньому передбачено можливість задавати сценарії при плануванні ризиків, отримувати відповіді від адресатів, бачити кількість людей в режимі реального часу на позначеній ділянці на мапі, вказувати число унікальних поштових адрес і користувачів мобільних телефонів у районі події з вибіркою за країною реєстрації абонента тощо. Підписка на оповіщення буде виконуватись через міський портал Києва.

Згідно пропозиції переможця, йдеться про систему сповіщення «UMS Alert», яку в 2015 р. тестували КМДА та оператор ТОВ «Тримоб» Ріната Ахметова.

Додатковою угодою від 1 грудня строк виконання подовжили до 29 грудня. Також було додано, що виняткові майнові права на систему оповіщення переходять до замовника, тоді як авторські немайнові права належать розробнику.

Переможець «Білінтех Україна» і відхилена фірма «Мікросистеми Експрес Телеком» надали підтвердження про застосування згаданої системи «UMS Alert» з одним вихідним номером, видане норвезьким виробником «Unified Messaging System AS» для КП «Інформатика».

Дві фірми подали на третину дешевші заявки, але їх відхилили.

ТОВ «Мікросистеми Експрес Телеком» Тимофія Силенка і Валерія Сичевського не вказало конкретні кваліфікації осіб у довідці про працівників.

ТОВ «Бейсік Груп» Катерини Деуліної надало протоколи про намір сторін щодо залучення працівників замість попередніх договорів та угоду про надання послуг зв’язку лише за технологією IP-телефонії. Також фірма не довела застосування її програмного забезпечення з охопленням 3,50 млн чоловік, бо впроваджена нею система для партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» працює в режимі внутрішнього використання. Ще однією претензією була відсутність ліцензії. При цьому переможець теж її не подав, пояснивши, що предмет закупівлі не підлягає ліцензуванню.

Засновниками «Білінтех Україна» є Олег Дерев’янченко і британська компанія «Белінтек Лімітед», а директором – Олексій Черкашин.

bjelov-pomichnyk-hrytsenka bilinteh-shahov

Принаймні до кінця 2014 р. частка Дерев’янченка належала Віктору Бєлову, який у 2015 р. йшов у Київраду від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. Тоді Бєлов працював заступником голови правління ПрАТ «Український інститут із проектування і розвитку інформаційно-комунікаційної інфраструктури «Діпрозв’язок» Державного комітету зв’язку та інформатизації, а ще раніше був помічником екс-депутата Київради Олексія Гриценка, сина Анатолія Гриценка.

У «Прозорро» представником «Білінтех Україна» вказаний Віктор Шахов. Особа з такими ім’ям і прізвищем є радником голови правління «Діпрозв’язку» Сергія Рибки.

Усього з грудня 2015 р. переможець отримав держпідрядів на 4,67 млн грн., із яких нинішній – найбільший.

Комунальну «Інформатику» з травня очолює Олег Ващенок, який до того був головним інженером вищезгаданого «Діпрозв’язку».