Чернівецька фірма виграла в оточення Непопа 86 мільйонів на житло для СБУ в Голосієво
31.08.2016   //  

Департамент господарського забезпечення Служби безпеки України 25 серпня за результатами тендеру замовив ПП «Будмонтаж-2001» будівництво житла по вул. М.Максимовича (О.Трутенка), 3 у Голосіївському районі Києва за 85,92 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2018 року добудують 1-3 пускові комплекси V черги житлових будинків з об’єктами обслуговування та паркінгом.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Компас Груп». У вересні 2015 року саме цій фірмі замовили зведення III та IV черг за 126,65 млн грн. Нині вона подала скаргу в АМКУ, однак потім її відкликала.

Дорожчі заявки ТОВ «Скайтаун» і ТОВ «Виробниче підприємство «Євротехнології» відхилили. Перша фірма врахувала вартість будівництва житла 10 448 грн. за квадратний метр, тоді як Мінрегіонрозвитку на момент розкриття встановило її для Києва на рівні 9 235 грн. Календарний графік іншого учасника не відповідав умовам тендеру.

Чернівецький «Будмонтаж-2001» належить Миколі Дембіцькому, директором є Павло Маловічко.

Дембіцький також володіє ТОВ «Компанія Будпроектінвест», ПП «УВТК», ТОВ «Завод промислового машинобудування», ТОВ «Будмонтаж 2014», ТОВ «Будівельна група Поділля» і ТОВ «Дембік».

Усього з вересня 2015 року фірма-переможець виграла торгів на 194,11 млн грн.

Засновником і директором «Компас Груп» є Володимир Лозко. Раніше фірмою керував Микола Дойчев, член наглядової ради «ДБК-3».

«Компас Груп» зареєстровано за однією адресою із ПАТ «Домобудівний комбінат №3» – м. Київ, проспект Відрадний, будинок 103. Раніше ця компанія належала «Київміськбуду», та коли його очолив Михайло Голиця, основним акціонером «ДБК-3» став кіпрський офшор «Roycap Trading Limited». До керівництва домокомбінату ввійшли представники фірм, записаних на Віктора і Віталія Пузійчуків. Саме Віктор Пузійчук контролює «БК «Азур груп» – підрядника СБУ перед «Компас Груп».

При цьому фірми Пузійчуків регулярно вигравали підряди комунальних установ, які контролювали Михайло Голиця та його партнери В’ячеслав Непоп і Микола Негрич (докладніше у статті «Мільярди Голиці&Ко»).

Лозко був членом наглядової ради ПАТ «Вінницягазбудсервіс» Бориса Коробейнікова. Членом цієї ради також був Євгенiй Дойчев – директор ПАТ «Субпідряд», що на 78% належить Віталію Пузійчуку, а її головою – директор «Roycap» Вадим Чумаченко.