СБУ віддасть 127 мільйонів на будівництво житла у Голосієво новій фірмі з угрупування Голиці
09.10.2015   //  

Департамент господарського забезпечення Служби безпеки України 28 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Компас Груп» на завершення III та IV черг будівництва житлових будинків з об’єктами обслуговування та паркінгом по вул. Онуфрія Трутенка, 3 у Голосіївському районі м. Києва. Вартість угоди склала 126,65 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2007 р. СБУ отримала ділянку по вул. Трутенка розміром 4,85 га. Планувалося будівництво житлового комплексу з чотирьох будинків із виділенням квартир співробітникам служби.

Спершу роботи вела компанія «УМК», яка встигла звести кілька секцій. Потім у жовтні 2012 р. через тендер було обрано нового забудовника «БК «Азур груп». Вартість контракту склала 390,40 млн. грн. На сьогодні добудовано перший будинок.

Вересневий тендер передбачає будівництво 1 та 2 пускових комплексів III черги та 1 пускового комплексу IV черги протягом 2015-2016 років.

У торгах також брали участь ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», ТОВ «Демос-буд» та ТОВ «Білтек Буд». Усі вони пропонували ціну вищу за переможця. Ще одну дорожчу фірму – ТОВ «Виробничо-будівельна компанія «Росбуд» не допустили до конкурсу через відсутність документа про призначення уповноваженого з антикорупційної програми.

Компанія «Демос-буд» Сергія Верещаки 17 вересня подала в АМКУ скаргу на замовника щодо порушення процедури закупівлі, вимагаючи перегляду акцептованої пропозиції. Розгляд скарги призначено на 15 жовтня.

Засновником «Компас Груп» значиться Володимир Лозко, він же з 1 жовтня є керівником. Раніше фірмою керував Микола Дойчев, член наглядової ради «ДБК-3».

«Компас Груп» зареєстровано за тією ж адресою, що й ПАТ «Домобудівний комбінат №3» – м. Київ, проспект Відрадний, будинок 103. Раніше ця компанія належала «Київміськбуду», однак коли його очолив Михайло Голиця, то основним акціонером «ДБК-3» став кіпрський офшор «Roycap Trading Limited». До керівних органів домокомбінату ввійшли представникі фірм, зареєстрованих на Віктора і Віталія Пузійчуків. Саме Віктор Пузійчук контролює «БК «Азур груп» – попереднього підрядника СБУ.

При цьому фірми Пузійчуків регулярно вигравали підряди комунальних установ, які контролювали Михайло Голиця та його партнери В’ячеслав Непоп і Микола Негри (докладніше у статті «Мільярди Голиці&Ко»).

Лозко був членом наглядової ради ПАТ «Вінницягазбудсервіс» Бориса Коробейнікова. Членом цієї ради також був Євгенiй Дойчев – директор ПАТ «Субпідряд», що на 78% належить Віталію Пузійчуку, а її головою – директор «Roycap» Вадим Чумаченко.

Лозко також є співзасновником ТОВ «Українська юридична компанія «Принцип», ТОВ «Роял Капітал», ТОВ «Юридична компанія «Протекта», ТОВ «Альянс-рент», ТОВ «Канів Пак», Спільного українсько-німецького підприємства у формі ТОВ «Шкварек Фенстер Україна», ТОВ «Столиця-цінні папери» та ТОВ «Столиця-ріелтор».