Оточення Непопа за 110 мільйонів відремонтує перинатальний центр на Оболоні
21.07.2016   //  

перинатальний центрКП «Інженерний центр» 15 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Варда Спецбуд Монтаж» реконструкцію будівель Київського перинатального центру на просп. Героїв Сталінграда, 16 в Оболонському районі за 110,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У головному корпусі центру збудують дві додаткові ліфтові шахти та замінять існуючі ліфти на нові, підсилять перекриття, відновлять ґанки, влаштують дизельну електростанцію контейнерного типу, пандуси та майданчик для сміттєвих контейнерів. Також перекладуть частину інженерних мереж, вкриють асфальтом запроектовані тротуари і майданчики, встановлять малі архітектурні форми, озеленять територію.

Конкурентами були ТОВ «Еліт Груп» і ТОВ «НВО Укрсовпроект».

Ціни ТОВ «Доміан» і ТОВ «Укртеплобудіндустрія» були на 0,6-2,4% нижчими. Заявки відхилили через неправильні розрахунки загальновиробничих та адміністративних витрат, а також відсутність фінансового звіту за 2014 рік у першої фірми та довідки про захист довкілля – у другої. Фірма «Доміан» подала скаргу в АМКУ, але потім її відкликала.

«Варда Спецбуд Монтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн. створили в кінці 2014 р. Артем Молчанов із села Доманівка на Миколаївщині та Олександр Кириченко з села Росава на Київщині.

Дмитро Кириченко, прописаний там само в Росаві, був першозасновником ТОВ «Еко-Буд-Трейд». Нинішній його власник Максим Половко через ланцюжок партнерів пов’язаний із компаніями, близькими до директора КП «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеслава Непопа та Михайла Голиці – екс-очільника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА  та президента АТ «ХК «Київміськбуд».

Крім того, на Олександра Кириченка записане ТОВ «Віді Трейд», від імені якого киянам приходили підроблені квитанції на оплату ремонту під’їздів.

Нині фірма-переможець належить киянину Максиму Кузьменку. Він також володіє ТОВ «Житло Будівництво Інвестиції» і ТОВ «Укрфінанс-Інвест» (стара назва – «Компанія з управління активами Укрміськбуд-Фінанс»).

У 2015 р. Кузьменко висувався в Київраду від партії ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, у червні «Інженерний центр» замовив «Варда Спецбуд Монтаж» ремонт дитячої лікарні за 30,65 млн грн.

«НВО Укрсовпроект» належить Любові Мірошниченко, а раніше співзасновниками також були Євгеній і Віталій Мірошниченки. Останній наразі є директором. Крім нього, на розкритті були присутні Є.С.Сімонова та О.С.Рудницький.

В якості ТОВ фірма у лютому виграла єдиний тендер ДП «НАЕК «Енергоатом» на реконструкцію будівлі ВП «КБ «Атомприлад» за 11,57 млн грн.

Натомість у 2008-2012 роках у формі акціонерного товариства вона отримала держпідрядів на 113,80 млн грн.

Зокрема в 2011 році «Інженерний центр» замовив їй реконструкцію лікарні №12 по вул. Підвисоцького, 4-а за 80,06 млн грн. Згодом аудит фінансової звітності замовника виявив завищення вартості робіт на 1,64 млн грн.

Засновником «Еліт Груп» є Олександр Депутат, співвласник низки інших компаній – «Роял вояж», «Еліт груп проджект», «І.Джи. Девелопмент».