Азаров-молодший намагався зняти арешт з нерухомості в Італії, віддаровану у день втечі Януковича
24.03.2016   //  

Адвокат сина біглого прем’єр-міністра Олексія Азарова намагався зняти арешт із нерухомості в Італії та рахунку італійської компанії «Agosto 2012 s.r.l.». Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 11 березня.

Йдеться про два будинки у м. Ольбія (Сардинія), район затоки Марінелла. Цю нерухомість придбала компанія «Agosto 2012 s.r.l.», пов’язана з Азаровим. Один будинок куплений 17 грудня 2012 року, а інший – 7 вересня 2013 р.

Цю нерухомість і банківські рахунки було арештовано судом 28 липня 2015 р. Однак адвокат Азарова повідомив, що станом на липень 2015 р. його підзахисний вже не був власником цього майна, оскільки продав його ще 21 лютого 2014 р. Під час Євромайдану, у ніч на 22 лютого, президент Віктор Янукович втік із Межигір’я.

Суду представлено договір, посвідчений нотаріусом Відня, що Олексій Азаров 21 лютого 2014 р. шляхом дарування, безоплатно відступив Костянтину Пивоварову свої права на австрійську компанію «Garda Handels – und-Beteiligungs Gmbh». Остання володіє італійською фірмою «Agosto 2012 s.r.l.».

Таким чином, майно було відступлене Пивоварову за 11 місяців до повідомлення підозри Олексію Азарову.

Суд зробив висновок, що зі скаргою про скасування майна звернувся не володілець майна, оскільки вищенаведені факти свідчать про відсутність в Азарова прав щодо «Agosto 2012 s.r.l.» та її майна. На цій підставі у позові про скасування арешту було відмовлено. За логікою суду, таку скаргу мав би подавати Костянтин Пивоваров.

Нагадаємо, що сина біглого прем’єр-міністра Миколи Азарова підозрюють у незаконному збагаченні. У 2012-2014 рр. Олексій Азаров, будучи народним депутатом, отримав із невстановлених слідством джерел 7,70 млн євро, 600 тис швейцарських франків і 0,50 млн доларів. Надалі ці кошти розміщено у банках Швейцарії, Італії та князівства Ліхтенштейн. При цьому Олексій Азаров з метою приховання свої дійсних доходів у 2012-2014 рр. задекларував значно менші доходи в сумі 19,65 млн грн.

Після введення санкцій сім’я Азарова переписала частину власності на Констянтина Пивоварова. У тому числі австрійську фірму «Garda Handels- und Beteiligungs GmbH», яка володіє заводом «Металіст» у Макіївці і будинком у Відні. Також Пивоваров був віце-президентом футбольного клубу «Металіст» Сергія Курченка.