Фірма Тарпана відсудила у мерії 13 мільйонів упущеної вигоди за ремонт лікарні
06.12.2015   //  

Стягнути з Управління капітального будівництва (УКБ) Одеської міської ради на користь ТОВ «ТТ-Буд» 13,81 млн грн неотриманого прибутку постановив Господарський суд Одеської області рішенням від 14 вересня.

30 листопада 2011 року УКБ найняло вказану фірму провести за державні кошти реконструкцію будівель та інженерних мереж Міської клінічної інфекційної лікарні на вул. Пастера, 5/7. Ціна договору склала 118,58 млн грн.

У той же день «ТТ-Буд» найняв субпідрядника ПП «Інно-Трейдінг», яке виконало роботи з реконструкції на суму 46,27 млн грн.

Але Управління капбудівництва за ці роботи не розрахувалося, посилаючись на відсутність коштів.

У 2013 році «Інно-Трейдінг» через суд стягнув з «ТТ-Буд» 56,59 млн грн, з яких 46,27 млн грн – борг за виконані роботи, 10,33 млн грн – штрафні санкції. У 2014 році «ТТ-Буд» теж через суд стягнув вказані 56,59 млн грн з Управління капбудівництва Одеської міськради.

Поза тим «Інно-Трейдінг» у 2014-му в судовому порядку також стягнув з «ТТ-Буду» 13,81 млн грн збитків у вигляді неотриманого прибутку. «ТТ-Буд» цю суму субпідряднику виплатив, після чого пішов в суд стягувати ці гроші з міськради. У вересні цього року госпсуд позов «ТТ-Буду» задовольнив. Управління капбудівництва подало апеляційну скаргу, розгляд якої призначено на 7 грудня.

Засновником «ТТ-буд» значиться ТОВ «Інкор-Групп», директором є Руслан Тарпан, котрий раніше входив до складу засновників компанії. «Інкор-Групп» оформлене на швейцарську компанію «Yadrot Industries AG», бенефіціарним власником якої значиться Томас Рольф Вінклер

Фірма «Інно-Трейдінг» зареєстрована на Олексія Гілку, що також є директором ТОВ «Мрія» Оксани Шишовської, дружини Руслана Тарпана. З 22 січня 2014 року «Інно-Трейдінг» перебуває у стані припинення.

У 1994-2010 рр. Тарпан був депутатом Одеської міської ради. Підконтрольні йому компанії часто отримували будівельні підряди. Зокрема, Тарпан відомий оборудками з реконструкціями історичних пам’ятників і був ініціатором встановлення пам’ятника Катерині ІІ в Одесі. Свого часу Держфінінспеція звинувачувала компанії Тарпана у завищенні вартості будівництва каналізаційного скиду на близько 330 млн грн.