Улюбленці Добкіна отримали 15 мільйонів від Харківської ОДА
30.10.2015   //  

Департамент капітального будівництва Харківської обладміністрації 21 жовтня уклав дві угоди з ТОВ «Ремстройсинтез» щодо ремонту будівлі школи та реконструкції приміщень Центру екстреної медичної допомоги загальною вартістю 14,68 млн грн.

Про це повідомляється у «Віснику держаних закупівель».

Роботи мають бути виконані у 2015-2016 роках.

Так, за 9,49 млн грн. мають реконструювати приміщення травматологічного та ревматологічного відділень 8-го поверху головного лікувального корпусу в Харкові, де буде облаштовано Центр екстреної медичної допомоги. Крім ремонту приміщення планується заміна сантехніки та електрообладнання, а також облаштування системи киснезабезпечення в операційних та реанімаційних кімнатах.

Єдиним конкурентом переможця торгів було ТОВ «Констракшн груп Інтернешнл», чия пропозиція була дорожчою всього на 0,04%. Це підприємство належить Ігору Морусу, а директором є Олександр Зайцев. Раніше до складу засновників входив Олександр Сінчук – син екс-прокурора Харківської області Василя Сінчука.

Також ТОВ «Ремстройсинтез» проведе капітальний ремонт будівлі Цапівської загальноосвітньої школи I-II ступенів у Золочівському районі. Вартість цієї угоди – 5,19 млн грн. За ці кошти фірма проведе ремонт приміщень школи з їх утепленням, ремонт покрівлі, замінить сантехніку, проведе електомонтажні роботи, встановить огорожу та інше.

Єдиним конкурентом під час торгів по ремонту школи виступила приватна будівельна фірма «Кронверк» Олександра Каменецького, але її пропозиція була дорожче на 1,3%.

ТОВ «Ремстройсинтез» була створена у грудні 2014 року, має статутний фонд 1000 гривень й записана на Ігора Потоцького. Раніше він був засновником ПП «ВКФ «Хартехпромбуд», яка за часів губернаторства Михайла Добкіна отримала від ОДА підрядів на суму понад 50 млн грн, а зараз ліквідована.

Цікаво, що комунальні структури були винні гроші фірмі «Хартехпромбуд». І в суді фірму відстояло ТОВ «Компанія «Стройстиль» Юрія Рарога. Це ще один фаворит тендерів ОДА й фігурант кримінальних проваджень щодо розкрадання департаментом капітального будівництва бюджетних коштів.

Харківську ОДА з лютого 2015 року очолює Ігор Райнін. До того він працював в Адміністрації президента, а після призначення губернатором став також радником голови АП Бориса Ложкіна.

В червні 2015 року керівником департаменту капітального будівництва ХОДА було призначено Сергія Ткачука який до того був засновником будівельних компаній ТОВ «Стройеталон», ТОВ «Будівельна компанія «Мангуст». Остання є серед засновників «Корпорації Добробуд», де директором також був Ткачук.