Помічником Демчишина став менеджер, при якому були розграбовані «Нафтогаз» і «Ромпетрол»
13.10.2015   //  
Фелікс Луньов тепер допомгатиме Демчишину

Фелікс Луньов тепер допомгатиме Демчишину

Фелікс Луньов став радником міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Про це повідомляє OilNews з посиланням на джерело в міністерстві.

«Фелікс Сергійович вже отримав своє перше завдання – призначений у групу з перевірки діяльності «Укргазвидобування», – сказав співрозмовник, не уточнивши інших деталей призначення.

Фелікс Луньов відомий як багаторічний топ-менеджер групи компаній ТНК, а згодом ТНК-ВР в Україні. У 2012 році Луньов разом з іншими топ-менеджерами комерційного блоку несподівано покинув ТНК-ВР.

З 2012 Ф. Луньов працював радником глави НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна і курирував питання торгівлі нафтопродуктами. Зокрема, він вів проект з реалізації через «Нафтогаз України» альтернативного палива «Азовської нафтової компанії». Даний проект закінчився великими збитками для держкомпанії: перші 15 тис. тонн альтернативного палива НАК зміг реалізувати за низькою вартістю з відстрочкою платежу лише після відходу Луньова з компанії; ще 3 530 т палива було закуплено за передоплатою на суму 42 млн грн, ці гроші так і не були повернуті, у зв’язку з чим дані епізоди діяльності НАК стали предметом розгляду силовими органами.

У період роботи Луньова в «Нафтогазі» була також укладена угода з фірмою Сергія Курченко «Газ Україна 2020» на постачання 60 тис. тонн нафтопродуктів, за які НАК заплатила 400 млн грн передоплати, і які так і не були поставлені компанії.

У 2012-2013 році Ф. Луньов працював віце-президентом компанії «Ромпетрол» (Румунія). У даному статусі Луньов повністю змінив менеджмент в дочірньому підприємстві «Ромпетрол-Україна», укомплектувавши його вихідцями з «ТНК-ВР Коммерс» на чолі з Андрієм Кузьменко та Кирилом Заховавко. У цей період було підписано найбільшу для румунської компанії угоду з фірмою «Веста Сервіс» про ексклюзивне постачанні даної мережі нафтопродуктами з дисконтом $125/т. У квітні 2013 близькі Луньову менеджери були звільнені рішенням акціонера через збитки, а борги за поставлені нафтопродукти не погашені дотепер. Це стало однією з причин подальшої стагнації «Ромпетрол» в Україні та фактичної зупинки діяльності компанії.

У 2014 році Луньов був помічений у роботі зі створення мережі оптово-роздрібної реалізації нафтопродуктів бізнесу Сергія Курченко в окупованому Криму.