Приватна фірма начальника орендувала у Києві територію оборонного держзаводу під офіси і магазин
29.04.2015   //  

Суд розірвав договір оренди цілісного майнового комплексу ДП Міністерства оборони «Укроборонресурси». Про це йдеться у рішенні Господарського суду м.Києва від 30 березня.

Відповідно до рішення Міністра оборони, у 2008 році Регіональне відділення Фонду держмайна уклало договір оренди майна держпідприємства з ТОВ «ОП «Укроборонресурси». Договір мав діяти до вересня 2018 року. Цілісний майновий комплекс знаходиться за адресою м. Київ, Саперно-Слобідський проїзд, 3.

Прокуратура звернулася з позовом про розірвання цього договору, оскільки орендар неналежно виконував його умови.

З’ясовано, що фірма «Укроборонресурси» передавала майно в фактичну суборенду без укладання договорів.

Крім того на території об’єкта облаштовано стоянку для розміщення важкої будівельної техніки, яка займає значну частину земельної ділянки, а для обслуговування важкої будівельної техніки облаштовано офісні приміщення. Також проведено реконструкцію будівель під офісні приміщення  з обслуговуючими підсобними будівлями, облаштовано окремий заїзд, зведено капітальну споруду-магазин із продажу каміння, зведено будівлю-склад та магазин оренди будівельних інструментів; облаштовано склади, обнесені парканом, побудовано котельню, а на місці теплиці зведено капітальну споруду.

Ці факти свідчать, що майно цілісного майнового комплексу використовувалось не за призначенням. Крім того, за умовами договору реконструкція чи будь-яка зміна майна може проводитись за письмової згоди орендодавця – Фонду держмайна.

Співвласниками ТОВ «ОП «Укроборонресурси» є Віра Кузьміна, Анатолій Кузьміних, Олександр Марченко, Костянтин Петров, Володимир Сулим, Ігор Шкіль, Станіслав Бондаренко.

Ігор Шкіль у 2005-2012 рр. був директором ДП Міністерства оборони «Укроборонресурси». Віра Кузьміна відома як бухгалтер цього держпідприємства. Однойменна приватна фірма була створена у грудні 2007 року.

Основний вид діяльності державного підприємства «Укроборонресурси» – оптова торгівля відходами та брухтом.

Станом на 2008 рік Міністром оборони був Юрій Єхануров.